bartosz89 Opublikowano 24 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Witam. Problem następujący, bez włączonej klimatyzacji z samochodem nic niepokojącego się nie dzieje. W momencie, gdy klimatyzacja zostaje uruchomiona samochód nagle gaśnie przy czym wydobywa się wtedy chwilo dźwięk, przypominający ten podczas odkręcania napoju gazowanego "psss". Jutro oczywiście samochód wędruje do fachowca. Czy, ktoś zna wstępną diagnozę? Silnik 1,6 Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizza Opublikowano 24 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Moja wstępna diagnoza jest taka że do sprawdzenia kompresor klimatyzacji. U mnie w 2.0T były takie same objawy i kompresor uległ weryfikacji negatywnej, nawet nie było jak go regenerować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz89 Opublikowano 25 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 dziękuję, a ile wyniosła Cię naprawa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizza Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 (edytowane) W Warszawie, z fakturą (znaczy się normalnie) ale ze zniżkami w zaprzyjaźnionym warsztacie wyszło mi trochę ponad 2000 zł. (zakup dobrego kompresora, wymiana osuszacza bo opiłki poszły w układ, czyszczenie całego układu ze starego zabrudzonego opiłkami czynnika, demontaż i montaż). Nie wiem jak się kształtują ceny w Dubaju, ale możliwe że trochę więcej i to jeszcze w dirhamach lub petrodolarach.... Nie wiem czy w twoim samochodzie też to padło (nie zajmuję się zawodowo wróżeniem z fusów), ale u mnie było coś takiego z bardzo podobnym i objawami, było aż słychac że zatrzymywało mi pasek akcesoriów. Edytowane 25 Listopada 2013 przez pizza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi