Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich na forum, jestem nowy ale mam niestety problem z nowo nabytą meganką. Po pierwsze podczas ruszania na skręconych kołach słychać tak jakby strzelanie takie typowe dla przegubu, lecz dzeje się to niezależnie czy skręcam w lewo czy w prawo, najgłośniejsze jest gdy kierownice skreconą mam na 3/4. Natomiast podczas cofania nie ma zadnych odgłosów (co również jest typowe dla przegubu). prosiłbym o pomoc. czytałem ze moze być to poduszka silnika, jednak jak ją sprawdzic?

I drugi problem a mianowicie stuki na dziurachw okolicach lewego koła przód. Auto kupiłem z urwanym łacznikiem stabilizatora, lecz nic nie stukało. gdy założyłem nowy łącznik, słychać stuki, możliwe aby była to guma stabilizatora? NA kierownicy czuć np uderzenie podczas najechania na policjanta czy zjechania z krawężnika. Bardzo prosiłbym o pomoc. Z góry dziękuję. Pozdrawiam Mateusz.

Dodano: 01 sty 2014 - 11:48

A więc tak, po wymianie gum stabilizatora stuka nadal :) wszystko sztywne na szarpakach nic nie znaleźli, jakies sugestie?

• 2 tygodnie później...

Kolumna kierownicy

Kolego czy mógłbyś cos wiecej napisać o tym? jak to sprawdzic?

Dorzucę tylko ze np u mnie na osiedlu są poprzeczne nierownosci (pasy po przeciagneitych rurach zapadniete o około 2-3cm) Gdy przejeżdzam przez to z predkościa 20km/h jest cicho gdy tylko przyspiesze do 30km/h Słychać głosny stuk, przy wjechaniu w to.

Edytowane przez Mati2802