Gość Opublikowano 16 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 (edytowane) Witam. Jeśli post nie jest w odpowiednim miejscu to proszę o przeniesienie ale nie znalazłem lepiej pasującego miejsca. <><><><><><><><><><>><><><><> Chciałbym założyć sobie rejestrator toru jazdy ale nie chcę zakładać go za każdym razem na szybę kiedy wyjeżdżam i zdejmować zawsze gdy gdzieś parkuję z obawy przed wybiciem szyby. <><><><><><><><><><>><><><><> Wymyśliłem sobie coś takiego, żeby rozebrać zwyłky zwykły rejestrator, zdemontować sam obiektyw i za pomocą kabla przedłużyć kamerę aby można ją było zamontować przy lusterku na stałe a całe urządzenie w schowku. Kamera jest małą więc nie będzie jej widać i będzie zawsze gotowa do użycia. <><><><><><><><><><>><><><><> Robił ktoś coś takiego ? Albo może widzieliście takie rejestratory gdzie kamera jest na kablu ? <><><><><><><><><><>><><><><> Pozdrawiam ext Regulamin pkt. 5.9 - Enter Aston76 Edytowane 16 Grudnia 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Raczej nie da rady rozebrać rejestratora aby zamontować obiektyw gdzie indziej. Musisz szukać w droższych z oddzielnymi kamerami i rejestratorem o ile takie są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Wszystko da się rozebrać i podłączyć kamerę :P Nie takie rzeczy już robiłem :P Kwestia tylko dobrego kabla i zasilania. Jeśli ktoś ma jakiś rejestrator po gwarancji i mógłby go rozebrać i zrobić zdjęcia jak to wygląda w środku to będę wdzięczny :P Dodano: 16 gru 2013 - 16:54 Widzę, że nie spodobała Ci się moja odpowiedź więc postanowiłeś poprawić mój post ;) Co do punktu 5.9 regulaminu to mówi on: "5.9 Zabrania się nadmiernego i niepotrzebnego stosowania klawisza ENTER, co w efekcie powoduje niepotrzebne wydłużenie postu. Klawisza Enter należy stosować z umiarem.". Uważam, że został tu zachowany umiar a poza tym w języku polskim nowy wątek wypowiedzi zaczynamy od nowego wiersza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S-Driver Opublikowano 16 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 1. Osobnej kamerki na kablu to nie widzialem. Może predzej w sklepach szpiegowskich 2. Na rynku są już dostępne lusterka wewnętrzne z wbudowanym rejestratorem bo trzymałem to w rece. 3. Pomysł z wymontowaniem kamery raczej slaby bo pewnie bedzie dużo ścieżek i potrzeba bedzie dużo kabelków i do tego jeszcze wyprowadzić ten "warkocz" do schowka... :P Do tego jeszcze trzeba pomyśleć nad stałym zasilaniem i ewentualna kontrolka upewniająca nas że ten obraz jest nagrywany. Ale jak już to zrobisz to daj znać :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejm36 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Już z osiem lat temu kombinowałem tzw car pc .. z kamerą usb.. czyli na kablu :P.Dziś również przeglądając temat rejestratorów pomyślałem o czymś co można by schować w przyciemnianym lusterku takie skrzyżowanie np. tego http://allegro.pl/nvox-rejestrator-trasy-wsteczne-lusterko-nagr-avi-i3797002016.html z tym http://www.sklep.hadron.pl/product-pl-4125-Monitor-Sam-AK-35LA-03-35-dedykowany-Audi-i-VW.html na bazie np.tego ...chętnie kupię uszkodzone http://www.prestigio.pl/catalogue/DVRs/Roadrunner_530 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 (edytowane) Nie widziałem rozebranego rejestratora więc nie wiem jak jest dokładnie ale np. kamera cofania ma tylko 2 przewody do podłączenia. Jeden do obrazu a drugi do zasilania. Zostaje jeszcze kwestia mikrofonu. Co do grubości kabli to nie powinno być problemu. Niedawno montowałem zestaw głośnomówiący i wyświetlacz zamontowałem sobie pomiędzy lusterkiem a podsufitką. Przewód ok 5-6 żyłowy schowałem pod podsufitką i pod obiciem słupka A po zdjęciu uszczelki także z tym też nie będzie problemu. Zastanawiam się, czy nie kupić jakiegoś badziewiaka za 90zł i spróbować go przerobić :P Jak mówi przysłowie "Nie święci garnki lepią" :P Edytowane 17 Grudnia 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Na słynnym portalu na A można wyrwać używane już za 70zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejm36 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 myślę ze aby miało to sens ..należy postawić na jakość.Kamera HD , kąt co najmniej 120 stopni..czułość pozwalająca na nagrania w nocy , czujnik ruchu , g- sensor itd.A za takie coś to już należy zapłacić od 400 pln. Zabawa w druciarstwo też jest bez sensu bo kto odkupi Ci auto z ,, przerobionym " lusterkiem i plątaniną kabli ..przerabiałem to wielokrotnie i po roku przyjeżdżał nowy właściciel abym mu wytłumaczył gdzie idzie dany kabelek .. i dlaczego coś tam nie działa :P. Jeżeli już pokuszę się na jakąś nagrywarkę to coś podobnego z linku powyżej / roadrunner od 510 wzwyż /. Aby nie kusił złodziei żona uszyje z płótna pokrowiec pod kolor lusterka za 5 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Docelowo myślałem o MIO 358 ale za tą cenę trochę szkoda rozbierać kamerę bo straci się gwarancję. Parkuję w różnych miejscach a taka kamera kusi złodzieja dlatego chciałem zrobić patent z zewnętrzną kamerą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejm36 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 (edytowane) zobacz to : http://allegro.pl/mini-rejestrator-audio-video-do-kamer-zapis-na-sd-i3731154756.html ale takie rozwiązania są drogie w ostateczności można poświęcić te 250 pln na to http://allegro.pl/rejestrator-jazdy-w-lusterku-full-hd-new-al-jeroz-i3754828544.html i przerobić to :P http://allegro.pl/renault-megane-ii-lusterko-wewnetrzne-kpl-i3727703049.html Edytowane 17 Grudnia 2013 przez andrzejm36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi