krisy Opublikowano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 Witam!! Mam problem z swoją Megi jak w temacie:( dzwięk przypomina klekotanie zaworów lecz dziwne jest w tym że po odpaleniu zimnego auta przez około 2minuty silnik chodzi cicho dopiero potem pojawia się ten harakterystyczny dzwięk (klekot) i trwa aż do rozgrzania silnika do temperatury ok 80'C. Z tego co słyszałem jak by to była wina zaworów to ten dzwięk powinien być słyszalny odrazu po włączeniu silnika a w tym przypadku jest inaczej . Olej w silniku Elf 10w40. Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paul13136 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Może dźwięk ten pochodzi od paska wielorowkowego lub napinacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loverman Opublikowano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 (edytowane) KZFR?" Edytowane 29 Grudnia 2013 przez loverman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisy Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 namiezyłem ten dzwięk . Dochodzi z dołu rozrządu i prawdopodobnie swój żywot właśnie kończy koło pasowe:/ inny objaw prócz tego dzwięku to że koło chodzi na boki. Ile może kosztować wymiana tego ustrójstwa?? i czy można tak jeździć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi