mounter Opublikowano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Mam pytanie jak w temacie. Miałem zamawiać komplet rozrządu + kzfr przez internet bo wychodzi dużo taniej jak w sklepach. Znajomy mi opowiadał, że do Audi a4 2006r zamówił też przez internet, wszystko niby oryginalne ale po przejechaniu 10tyś km mechanik musiał rozebrać mu silnik z innego powodu i zaniepokoił go stan paska. Pompa miała duże luzy. Czy możliwe że te dużo tańsze części niby oryginalne są podróbkami? Macie może jakieś zaufane sklepy internetowe u których warto kupić? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megan_pomocy Opublikowano 31 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 (edytowane) Dołączam się do pytania - też chcę kupić przez Internet - allegro, czy ktoś ma już jakieś doświadzenia? Na allegro jest sprzedawca przykładowo RENAULTSKLEP z Pabianic, więc można jechać normalnie do sklepu i kupić tam te części, czyli jeśli rozumować, że to są podróby to równie dobrze wszędzie mogą być podróby? Z tego co czytałem stan paska może się szybko pogorszyć jeśli rozrząd jest źle złożony, tzn pasek jest za luźno lub za mocno naciągnięty, skoro kolega kupował po kosztach to i może wymieniał po kosztach.. Edytowane 31 Grudnia 2013 przez megan_pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 31 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 Ja od wielu lat kupuję zestawy rozrządu przez internet. I to do różnych aut, bo wychodzi taniej. Teraz nie podam konkretnych namiarów na sklepy, ale warunek jest jeden - trzeba szukać sprzedawców z dobrą reputacją, oferujących oryginały bądź dobrej klasy zamienniki. A jak sam dobrze zauważyłeś równie ważny jest prawidłowy montaż, bo jeśli wymiana będzie wykonana niezgodnie ze sztuką, to i najlepsze części nie pomogą. W mojej okolicy ceny części i usług są niestety bardzo wysokie (ze względu na Niemców serwisujących swoje auta u nas) więc muszę sobie radzić w ten sposób. Być może jednak u siebie znajdziesz warsztat, który zrobi wymianę niedrogo i na zakupionych przez nich częściach. W takim wypadku bym nie kombinował tylko zlecił robotę warsztatowi, bo taka wymiana ma jedną niezaprzeczalną zaletę, a mianowicie gwarancję zarówno na części jak i usługę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megan_pomocy Opublikowano 31 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 (edytowane) Jakbym miał kupować, a też niedługo kupuję, to pewnie wybrałbym tego gościa, któy też ma sklep stacjonarny: http://allegro.pl/rozrzad-oryginal-1-6-16v-megane-ii-scenic-ii-i3842908190.html Dla porównania w ASO Łódź krzyczą aktualnie 560zł za to samo. http://allegro.pl/kolo-zmiennych-faz-rozrzadu-renault-1-6-16v-oryg-i3815514317.html W ASO Łódź 550zł za to samo W ASO są akcje zniżkowe 30% chyba ze dwa razy w roku, czyli wychodziłoby 30%*1100 = 770 ale pod warunkiem, że wymieniasz u nich, wówczas z wymianą 1670zł po tej zniżce, bo za robociznę biorą ok 900zł. Z Allegro wychodzi 790zł+20zł przesyłka ale wymianę mogę mieć w dobrym warsztacie z dobrymi opiniami za 400zł. W ASO doliczają uszczelniacze i uszczelki jakieś (cytuję: masa uszczelniajaca, uszczelniacze walka rozdzadu, dwa korki, uszczelnaz walu korb, 3l koncentrantu masa uszcz.), których nie ma w komplecie, nie wiem dokładnie o co chodzi. Ale dzwoniłem w tej sprawie tydzień temu do dwóch ASO w Łodzi o dokładnie wypytałem. Jeśli do tego ma dojść pompa wody, a pewnie musi, różnice się pogłębią. Pompa w ASO 430zł, na allegro nie mogę znaleźć. Edytowane 31 Grudnia 2013 przez megan_pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi