kucyk112 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Witam wszystkich mam taki problem w megane 1 fl 2001r 1,9 dti 80 km silnik jest głośny w trakcie jazdy(nie ma żadnych dzinych stuków tylko tak jakby ciągle był obciążony i pod górę wdzierał) na wolnych obrotach wydaje mi sie że normalnie klekota. auto rczej nie jest zmulone ale chyba wolnije się zbiera, przepływka jest sprawna EGR nie wiem ale jest zaślepiony. kwestia tej turbiny bo jej wogóle nie słychać czasem jak zbutuje to cos tam zaśwista przy 2500-3000 obr na 4 i 5 biegu ciężko dojść do takich obrotów, ale dziwne że nie kopci, auto spala paliwo normalnie. wiadome że z turbo cieknie bo patrzyłem. pytanie takie czy z zaciętą czy nie sprawną turbosprężarką silnik pracuję głośno czy powinien normalnie cicho pracować w trakcie jazdy bo nie chciałbym zaiwestować w turbo a auto by dalej buczało, klekotało i drugie pytanko czy ktoś zna zaufanego i nie drogiego mechanika w Kielcach z Góry dziękuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Sprawdź rury dolotowe czy są szczelnie połączone. Sprawdziłbym też elastyczny łącznik wydechu. Skoro nie kopci to raczej nie wina turbo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Jak Kielce, to skontaktuj się i zapytaj kol. mrarek http://megane.com.pl/user/17925-mrarek/ Ma tam jakieś namiary i często poleca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi