Gość not4you Opublikowano 25 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2023 Wartości mieszczą się w tolerancji, kartke mam w aucie (na 100% wszystko było zielone - w teorii zgodne z tolerancją z serwisówki - bo na bunterze się laduje mierzone auto). Z tego co pamiętam max było 0.4 czy jakoś tak. Mam zaznaczone miejsca gdzie byly stare śruby, w sumie można by to spróbować przesunąć i zobaczyć czy coś zmieni - jednak wolałbym wiedzieć na pewno nim dam 150zł za kolejny pomiar po przesuwaniu amortyzatorów w kielichach. Sam se to montowałem - możliwe że to moja wina. Ale co można źle złożyć w amortu do m3 ? -Odwrotnie nie da rady -dół nie ma fasolek (więc problem z przeniesieniem między amortyzatorami odpada), -góry były zaznaczone więc pozycja się nie zmieniła - poprzednie byly fabryczne (auto ma mały przebieg) a od samości się to raczej nie przesunie -Można by spróbować odsunąć sprężynę od ogranicznika (niektórzy tak radzą na montarze w innych autach - jednak serwisówka od meganki karze zrobić bez odstępu). Poduszka z łożyskiem pasują otworami tylko w jednej pozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carsik Opublikowano 25 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2023 Pytanie jest proste. Czy przed wymiana było ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość not4you Opublikowano 27 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2023 (edytowane) Trudno powiedzieć, ale skoro teraz to jest to dla mnie upierdliwe to mało prawdopodobne - (pochylenie -0,10 / +0,19, wyprzedzenie 5,11 / 5,08, zbieżność 0,06 w obu, tył kąt 1,01 / -0,43, zbieżność 0,18/0,14) Edytowane 22 Kwietnia 2023 przez not4you Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub2905 Opublikowano 1 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2023 Witam rozwiązał ktoś ten problem, mam to samo. Wymienione poduszki, łożyska ,maglownica, kompletne wspomaganie, amortyzatory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi