donpisaro Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Witam Pod komputerem pokazało mi, że mam do wymiany czujnik połozenia wałka rozrządu. Czy ktoś mógłby podesłać mi zdjęcie gdzie on sie znajduje w 1.5DCI ? Słyszałem że znajduje się na wierzchu ale go nie widze.. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Na rysunku oznaczony numerem 13, przykręcony śrubą M6 na klucz 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donpisaro Opublikowano 24 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Dzięki wielkie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pucek_TM Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Kolego a jakie masz objawy? Bo mi również pokazuje błąd czujnika i mam opóźniony zimny start, ale mechanik powiedział mi, żeby zrobił rozrząd. Z tego co przeczytałem to za 5tys. powinna być wymiana więc by się zgadzało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meg_II_kombi Opublikowano 16 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Miałem to samo czyli błąd czujnika położenia wału Wymiana paska rozrządu i po około 8-10 tyś zaczęły się problemy silnik zapalał za 1 do 10 razem Okazało się że przestawił się pasek rozrządu /zbyt słabo dokręcona nakrętka/ po regulacji silnik mocniejszy i pali za pierwszym razem Mam przejechane 230tyś km i to był pierwszy problem z silnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
retro23 Opublikowano 19 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 Witam szanownych kolegów. Mam pytanie. Czy przy wymianie czujnika położenia wałka rozrządu wymagane jest odpięcie akumulatora, żeby nie generować błędu przy odłączeniu i podłączeniu wtyczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 19 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 Nie trzeba odpinać akumulatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
retro23 Opublikowano 19 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 Dzięki wielkie za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi