LISTONOSZ Opublikowano 25 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Witam. Dziś po nocy przy -20 otworzyłem auto z centralnego zamka(przycisk na kluczyku radiowo) kierunki mignęły. Dioda od immo migała tak jak zawsze i po przekręceniu jakie było moje zdziwienie jak rozległa się cisza zero reakcji tylko dioda od imma szybciej miga. Wszystko dziala normalnie oprócz tej diody. czy da się to naprawić w warunkach domowych czy trzeba jechać z autem do mechanika chociaż dzwoniłem do niego i on mi powiedział ze immo padło a koszt usuniecia jego przez jakiś emulator to koszt 500pln i będzie spokój na zawsze możliwe jest to?? czy to kolejna ściema i naciągnięcie na kasę, i jak taka ingerencja w komputer ma sie do późniejszej jazdy takim autem(sa jakieś cyrki czy działa to ok) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 25 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Weź naładuj akumulator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LISTONOSZ Opublikowano 25 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 akumulator ładowany był dzisiaj Dodano: 25 sty 2014 - 19:45 kolego mozesz mi podac Twój nr telefonu na poczte w celu zasiegnięcia informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 25 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RACHE Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 u mnie było podobnie, otwieram pilotem auto, kierunki migają w aucie zapala się światło, ale zaraz jak się otworzyło nagle zgasło i zamki na powrót zamknęły się same, ku mojemu zdziwieniu auto nie odpaliło a dioda immo migała jak szalona, nie była to wina akumulatora, bo był wtedy prosto ze sklepu i ładowanie go oraz podmienianie na inny, nie skutkowało "usunięciem" usterki, czy odblokowania immo, jedyne co pomogło to podpinka pod Clip'a. Od tamtego czasu (2 lat) nie używam zimą centralnego zamka i nigdy podczas zimy się immo nie zablokował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 nie używam zimą centralnego zamka i nigdy podczas zimy się immo nie zablokował Po wyłączeniu zapłonu immobilaiser i tak się uzbraja więc nie ma to znaczenia moim zdaniem. Jak u mnie dioda od immo byskała jak szalona to musiałem wymienić BSI. Uszkodzenie spowodował mróz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LISTONOSZ Opublikowano 26 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 (edytowane) Jutro oddaje auto do mechanika i się okarze co padło.A jak narazie stoi ono w ciepłym garażu. Dodano: 26 sty 2014 - 19:36 A jak wytnę immo to auto normalnie bedzie palic na tej stacujce i kluczu czy bedzie trzeba cos jeszcze robić.I jak centralny zamek z pilota ma do teo czy to osobna sprawa?? Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki 5.7 - ortografia Aston76 Edytowane 27 Stycznia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RACHE Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Po wyłączeniu zapłonu immobilaiser i tak się uzbraja więc nie ma to znaczenia moim zdaniem. Oczywiście, że tak :unsure: i nadal w ten sposób działa, tylko opisałem swój przypadek kiedy to zimą podczas większych mrozów auto po otwarciu z pilota po prostu się zamknęło i zablokował się immo, zdarzyło się to 2x jednego roku, a od czasu kiedy zimą nie używam zamka problem się nie powtórzył. Możliwe, że i u mnie coś nie halo z BSI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LISTONOSZ Opublikowano 3 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 auto naprawione.powodem był niesprawny akumlator który rozkodował immo-padł centralny.Po wizycie u mechanika wszystko działa:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi