waldec Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Witam Czy może ktoś określić ,jaki długi żywot może mieć akumulator.Wiem że jak nie trzyma to koniec,ale ja mam już auto 5 lat czy był wymieniany przed tego nie wiem jest to Varta blue dynamic calcium +silver 74/680 Problem jest taki że wczoraj tj.25.01.14 było -12 i kręcił i kręcił... i nic. przed rozruchem sprawdziłem napięcie 12.4v ,podłączyłem prostownik ustawiłem na zimowy czyli 14.2 v i odpaliła ( auto stoi w blaszaku) w piątek 8 godz. przed zakładem i było tak samo ale Podłączyliśmy kumpla i ze dwa obroty rozrusznika i zapaliła,czy może być że to już akumulator?.dodam że świece grzeją ok 10s(znaczy kontrolka się pali) Jescze dodam że na włączonym silniku ładowanie na akumulatorze pokazuje 14.7v. Pozdrawiam i życzę udanych odpaleń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audikom Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Może trzeba go porządnie doładować , postawić na całą dobę lub dłużej pod automatyczny prostownik . Swoją drogą już sporo latek ma ( w dieslu są większe obciążenia ) , można dobrze naładować podjechać do elektryka niech sprawdzi specjalnym urządzeniem ile on warty . Chyba cię czeka wymiana . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldec Opublikowano 26 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Obyś miał kolego rację z tą wymianą, będę szczęśliwy, a tak na" boku" to dowiedziałem się że jest u mnie gość który ma, taki starej daty przyrząd który mierzy ubytek pod obciążeniem. Jak się to nazywa to nie wiem ale jutro podjadę, tylko czy to coś da że zaraz po jeździe będzie sprawdzał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Ale wymyślacie niesamowite i prawie egzotyczne nazwy dla normalnych przyrządów pomiarowych... Oby to tylko z epoki kamienia łupanego nie było hehehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi