gojgien Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 Adrianoo, Możesz mieć problem zakupić typowy ścisk w takim małym rozmiarze. (chyba, że na zaprasowanie) Ja zazwyczaj w takich przypadkach stosuję metalowy element kostki zaciskowej, jaką stosuje się w instalacji elektrycznej w domu. Wyjmujesz pojedynczy zacisk z izolacji, nakładasz zacisk na linkę, jej koniec przeplatasz przez otworek w zamku i ponownie wkładasz do zacisku. Ustalasz miejsce gdzie ma być zacisk na lince i dokręcasz na MAXA 2 śrubki, śrubokrętem. Trzyma aż miło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrianoo Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 [Cięcie] Bardzo dobrze wszystko dziala dzieki i pozdrawiam Jako nowy, powinieneś jeszcze pamiętać punkty regulaminu forum. :( Przypominam jednocześnie, że piszemy z polską czcionką. - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delongi Opublikowano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 Panowie jutro zamieszczę fotki co i jak. A tak na szybko nie wiem jak w nowszych megankach ale w Ph1 przed liftem wygląda to następująco: 1)Jak spojrzymy z przodu między maską a zderzakiem widać zamek do otwierania maski. 2) Z lewej strony na dole zamka widzimy taką sprężynkę. Jeden koniec ( lewy ) jest widoczny a drugi nie - chowa się za uchwyt służący w drugiej fazie do podniesienia maski (jak otwieramy maskę wkładamy rękę i szukamy uchwytu do całkowitego otworzenia zamka maski) 3)Jak już ją zlokalizujemy potrzebny będzie śrubokręt lub jakiś mocniejszy drut ( elektroda ), którego końcówkę wyginamy pod kątem ok 45 stopni. 4) Teraz wkładamy śrubokręt z lewej strony i szukamy brzegu elementu drugiego końca tej sprężyny. Naciskamy mocno i maska otwarta :) Powodzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knq Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 Mam problem ciegno od otwierania maski chodzi bardzo lekko. Natomiast moim problemem nie jest to, ze nie moge otworzyc klapy. Ja nie moge jej po prostu zamknac! Wie ktos co moglo sie stac? Z gory dzieki za szybka odpowiedz, bo zlodzieje jak podczaja to ukradna mi akumulator albo silnik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 knq, zatarte cięgno w pancerzu, złamana sprężyna przy zamku od klapy. O złodziei bym się tak nie martwił jak o przypadkowe otwarcie maski podczas jazdy przez opór powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knq Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 Duzo z tym pracy? Moze jakis tutorial? Bo naprawde, az strach jezdzic. Jutro podjade do mechanika, ale watpie, zeby chcialo mu sie to robic - oni tez sie nie chca podejmowac takich rzeczy a w ASO to skasuja pewnie z 300 zlotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 Duzo z tym pracy Sprawdzić przyczynę usterki u siebie trwa dużo krócej niż rozebranie sprawnego zamka, zrobienie dokumentacji do "tutoriala" i poskładanie do poprzedniego stanu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knq Opublikowano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 Czasem mi sie uda te klape zamknac i trzeba otwierac z srodka. Ciekawe co sie stalo. Pomozcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwerty1234 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 Witam! Wczoraj spotkał mnie ten sam problem. Czy mógłby ktoś podesłać zdjęcie zamka klapy silnika, żeby mniej więcej zobaczyć gdzie mam szukać sprężyny. Zdjęcie 1 Zdjęcie 2 Zdjęcie 3 Zdjęcie zamka Dziękuję Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwerty1234 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Witam Chciałbym się dowiedzieć jak zdemontować dźwignię otwierania klapy silnika. Czy ktoś mógłby pomóc. Chodzi mi głównie o zdjęcie tej szarej tapicerki. Dziękuję Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 26 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Ciągniesz w bok i schodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwerty1234 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 samą dzwignię? a ciężko wygląda wymiana linki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 26 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Nie, niezbyt. O ile dobrze pamiętam to całość jest przykręcona jednym wkrętem. Linkę w rowerowym dostaniesz. Wymieniasz samą linkę - wyjmujesz jedną z pancerza a wkładasz drugą - oczywiście na miarę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwerty1234 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Linka urwała się przy samym D, zamówiłem w intercarsie nową. Nie wiem czy będzie pasować, ponieważ mają w opisie że jest do renault megane i tyle. Jakie długości powinna ona mieć? Dziękuję Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 26 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 zamówiłem w intercarsie nową. W rowerowym można za prawie grosze takową nabyć ;-) Dobra kilka zł Nie pamiętam długości. Wyjmij swoją i zrób pomiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi