goddie Opublikowano 5 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Witam, na video dźwięk wydobywający się przy bujaniu autem na boki, ruszaniu, hamowaniu i skręcaniu kół przy niskich prędkościach. Dźwięk pojawia się i znika, oczywiście wszystko ucichło po podjechaniu do mechanika, diagnosta też nic nie wyczaił. Czy ma ktoś doświadczenia z podobnym dźwiękiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert_p Opublikowano 6 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Sprawdź poduszki w McPersonie. Zerknij przy okazji na łożyska w tej kulumnie. Najlepiej wymieniać kompletami, bo roboty mniej. Miałem taki dźwięk w MII phI i to były właśnie poduszki. Wymieniałem parami (z obu stron) włącznie z łożyskami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goddie Opublikowano 7 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Dzięki norbert_p za podpowiedź! Nie miałem jeszcze możliwości zajechać do mechanika, ale czy objawem wywalonych łożysk / poduszek jest to, że przy skręcie kół sprężyna amortyzatora jakby "strzela" (trzymając ją ręką czuję odbicie) w momencie wydawania dźwięku? Jedna mocniej, druga słabiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizza Opublikowano 8 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Dokładnie to co piszesz, dla mnie te odgłos to było coś podobnego do stękania. Regularna bolączką w Sceniku II. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goddie Opublikowano 10 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Łożyska plus gumy wymienione, objawy ustąpiły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizza Opublikowano 10 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Nie chcę być złym prorokiem, ale nie zdziw się jak wrócą i to nie za 100000 km. ;) Z własnego doświadczenia i niezaleznie czy robione w ASO czy poza ASO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goddie Opublikowano 11 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Z tym niestety nic nie poradzę, najważniejsze że wiem gdzie szukać tego bubla ;) Dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gnietek Opublikowano 16 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Ja miałem (mam) to samo, wymieniłem łożysko amortyzatora, ale nic to nie dało. Byłem u kilku "specjalistów", ale nikt nic nie wie.. Tyle że u mnie ten dźwięk występuje tylko podczas ostrych skrętów i bardzo nierównej drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi