Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Megane Luxe Privilage czy to okazja?

macosi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, to moj pierwszy post.

Stoję przed zakupem pierwszego mojego auta.

Zostałem z dwoma modelami samochodow:

Renault Megane

Fiat Stilo

Znalazłem dwie oferty Megane które są bardzo interesujące, chciałbym Was poprosić o ocenę tych ogloszen.

pierwsze megane

drugi megane

A to oferta Stilo która mnie interesuje:

fiat stilo

Bardzo podobają mi się Megane, ciekaw jestem co sądzicie o tych ofertach względem taniego Stilo.

Dodano: 07 lut 2014 - 09:52

Prosze o przeniesienie do działu związanego z Megane II. Na tablecie zle zaznaczyłem dzial.

Fiat stilo odpada, Samochód na podzespołach alfy, kiepskie zawieszenie, a i wyglądem nigdy nie dorówna Megii, co do Megane'ek, obie piękne, tylko silnik 1.6, wachałbym się, a silnik 1.9 diesla, jak ktoś jest zwolennikiem, to tak, ale ja do takich nie należę. Dlatego szukałbym dalej. Pozdrawiam.

Stilo jest tanie nie bez powodu. Kolega wyżej ma rację, ale warto pamiętać o tym, że silnik 1.9 jtd jest na prawdę dobry - trwały i bardzo oszczędny i o ile z zewnątrz mnie osobiście się podoba o tyle środek ma paskudny - przynajmniej ta wersja, którą Ty pokazałeś. Prawdą jest, że elektryka i zawieszenie psuje się w Stilo często. Odnośnie tych meganek to silnik 1.6 jest raczej bezawaryjny i w dodatku ma niezłe osiągi i umiarkowane spalanie. Te meganki które pokazałeś prezentują się średnio. Według mnie obie miały dzwona (z resztą przy żadnej nie ma informacji o bezwypadkowości), ale lepiej wygląda ta z Radomia. Tą drugą odpuść. Przebieg ma na pewno cofany i świeci się kontrolka SERVICE.

KZFR owszem siada, ale częstotliwość jest różna. Znam meganke, które po 200 tyś. nie miała go wymienianego. Rozrząd wymieniasz w większości samochodów ;) a koszty to druga sprawa niestety <czerwona>

Edytowane przez Boss