Gość Opublikowano 25 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 (edytowane) Jeśli się nie mylę to jest obok wlewu oleju. Jakim preparatem go wyczyścić nie wiem. Edytowane 25 Lutego 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal280289 Opublikowano 5 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 (edytowane) Witam. Po dolaniu oleju KZFR odzywa się rzadziej. Zauważyłem inny problem, wsadzam kartę, odpalam i nie ma tego odgłosu KZFR tylko rozrusznik kręci i kręci, nacisnę stop za drugim razem to samo i np. za trzecim razem odpala i ogólnie nie za każdym razem tak jest, przeważnie jak samochód stoi dwa dni to tak sie dzieje i się zastanawiam co to może być??? Może jest to powiązane problem z odpalaniem i później KZFR się odzywa... Proszę o pomoc. Edytowane 5 Marca 2014 przez rafal280289 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BlackRaven Opublikowano 6 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Czyść przepustnicę i sprawdź wtyczkę na czujniku wału bo to podstawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal280289 Opublikowano 6 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Z przepustnicą myślę że sobie poradzę, a gdzie znajduję się ten czujnik położenia wału??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenas Opublikowano 6 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 czujnik znajduje się pod termostatem, odkręca się kluczem 10 najlepiej przedłużonym, ja miałem podobny problem z zapalaniem, w końcu przestała zapalać, myślałem, że to wina bezpiecznika "immo inject" nie potrzebnie rozbierałem całą skrzynkę, okazał się, że po wykręceniu i przeczyszczeniu czujnika położenia wału, silnik natychmiast odpala :) więc to go bolało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal280289 Opublikowano 7 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 wybaczcie ale jest laikiem... otworzyłem dziś maskę i szukałem ten czujnik ale nie znalazłem go więc poproszę o instrukcję gdzie on się znajduje. może jakieś foto. z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BlackRaven Opublikowano 7 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 https://www.google.pl/search?q=kangoo+czujnik+wa%C5%82u&client=firefox-a&hs=07F&rls=org.mozilla:pl:official&channel=sb&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=8bkZU8ngFM6L4gT27oCQBw&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1366&bih=598#channel=sb&q=renault+czujnik+wa%C5%82u&rls=org.mozilla:pl:official&tbm=isch&imgdii=gDrgRLTqDAPZlM%3A%3B_lTljJYRU3bfvM%3BgDrgRLTqDAPZlM%3A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halik Opublikowano 7 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Kolego mam ten sam problem. Wszystko przeczyscilem i zostalo mi tylko do zrobienia to kolo zmiennych faz. Auto odpala i gasnie od razu. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BlackRaven Opublikowano 7 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Z tego co mi wiadomo zmienne fazy nie powinny powodować aż tak drastycznych problemów z odpalaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halik Opublikowano 7 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Kurcze, no to ja już nie mam pojęcia co to może być, a uwierzcie mi, że zainwestowałem już bardzo dużo w auto :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BlackRaven Opublikowano 7 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Szkoda że nie mieszkasz bliżej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi