lukas285 Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Witam w mojej megi w lutym kończy się mi ważność butli. Zaś przegląd mam w maju i tu moje pytanie czy musze przedłużenie homolagacji robić w luty czy moge zrobić to przed przegladem np pod koniec kwietnia? I gdzie takie przedłużenie robią w okolicach Tarnobrzega i za ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawaii Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Musisz przedłużyć papiery przed przeglądem, w innym wypadku nie dostaniesz pieczątki od diagnosty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Łukasz kup nową butlę wychodzi taniej i szybciej a zakup możesz dokonać przed przeglądem o ile wcześniej nie zatrzyma cię policja czy ITD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas285 Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 (edytowane) polica sprawdza waznosc butli lpg? Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Edytowane 9 Lutego 2014 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Skontaktuj się z producentem butli (Stako, Bormech?). Może wyślą przedłużenie homologacji. Mój kolega z pracy kiedyś tak załatwił tą sprawę ze Stako. Było to trochę dawno ale może i teraz tak się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawaii Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Policja ma uprawnienia jedynie do skontrolowania czy instalacja jest wbita w dowód. W Łodzi homologacja wychodzi tylko 60zł taniej od nowej butli. Zaletą tez jest to, że podmiana butli trwa pół godziny, a żeby zrobić homologację musisz na kilka dni zostawić butlę w danym punkcie. Osobiście brałbym nową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas285 Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 (edytowane) czyli do przegladu moge jezdzic spokojnie? Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki - damiar Edytowane 9 Lutego 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Nie za bardzo. Nie masz homologacji na butlę i w razie jakieś stłuczki mogą być problemy z tym związane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas285 Opublikowano 11 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 ale nic innego mi nie grozi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 11 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Nagle z dnia na dzień zbiornik przecież się nie rozszczelni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Don_Pedro_123 Opublikowano 11 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 "Drogówka" oraz ITD mają prawo sprawdzić ważność homologacji (tak samo jak np. sprawność pojazdu, stan opon itp.) i dlatego w samochodzie warto mieć ksero legalizacji. Potwierdzi to każdy diagnosta. To, że policja nieczęsto sprawdza ten dokument nie oznacza, że nie mogą tego zrobić. Lepiej załatw więc te sprawy przed wygaśnięciem ważności obecnych dokumentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas285 Opublikowano 11 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 (edytowane) A gdzie to zrobic w okolicach tarnobrzega i za ile?, Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Edytowane 13 Lutego 2014 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Podjedź do gazownika i powiedź że chcesz wymienić butlę na nową. Na starą możesz dostać legalizacje np na 2 lata. I po tym czasie trzeba już kupić nową. Więc nie widzę sensu wywalać kasy na legalizację butli nie wiedząc na ile się ją dostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARREK Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Pierwsze słyszę... Po legalizacji ponownej butli, gdy przejdzie już te wszystkie testy cisnieniowe itd. w TTD, to może dostać legalizację nawet na 10 lat. Ale czy dostanie to już inna kwestia. Innymi słowy szybciej, łatwiej i prościej będzie wymiana butli na nową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Darrek każda butla do LPG ma tylko jedno podejście do nabicia następnej homologacji. Swego czasu czytałem że urząd dozoru dawał legalizację na 2 lata. Wystarczy poszukać w google. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi