yzzaak Opublikowano 11 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Witam forumowiczów . Przypadkowo urwałem czujke ruchu i od tego momentu przy każdym zamknieńciem centralnego zaczyna coś piszczeć w okolicy bagażnika . Kupiłem i wlutowałem nową czujkę i bez zmian. Może ktoś przerabiał podobny temat ,co robić? pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leniuchy Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Piszczenie pod maską to jest normalne ale z tyłu niem chyba nic UCH jest z przodu. Więc za bardzo nie mam pojęcia. Masz może czujniki parkowania, bo sygnalizator od czujników jest w bagażniku, więc może coś ci innego nawala. Zadzwoń do ASO może ci powiedzą co tam może ewentualnie być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yzzaak Opublikowano 12 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Napewno piszczy w bagażniku polewej stronie pod tapicerkom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Centralka od alarmu piszczy bo prawdopodobnie źle polutowałeś kable. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yzzaak Opublikowano 12 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Raczej nie bo czujke wlutowałem dwa razy raz tak raz tak i ten sam efekt piszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 A dwie czujki kolega wymienił?? Czy jedną?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yzzaak Opublikowano 12 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 (edytowane) Rozwiązałem problem. Czujke a właściwie wkład kupiłem w sklepie elektronicznym za 7 zeta , po wlutowaniu nadal piszczało coś w bagażniku ,po rozebraniu lewego boczku wyłoniła się syrena z alarmu, więc wiem że fabrycznie tam montują syrenki. To ona wydawała ten pisk. Oględziny nic nie dały , poskładałem boczek i odłączyłem akumulator, po ponownym podłączeniu aku jest ok. Prawdopodobnie alarm się zresetował. Może to rozwiązanie z wyrwaną czujką komuś się przyda pozdrawiam. Edytowane 12 Lutego 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi