cichym Opublikowano 20 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Witam. Poszukuję Megane w kombiku najlepiej z LPG. Ktoś może coś powiedzieć o tej ofercie? http://otomoto.pl/renault-megane-gaz-sekwencja-klimatr-oplacona-C32067442.html Mam ponad 200km i nie chce jechać po raz kolejny takiej trasy tylko po to żeby po wyjściu z samochodu od razu wsiąść do niego i wracać do domu. A może ktoś mieszka w pobliżu i mógłby je zobaczyć? (oczywiście się odwdzięczę). Co możecie powiedzieć po zdjęciach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extreme666 Opublikowano 20 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Nic nie ma o tablicach,czyli możliwe fałszywki a w takim przypadku ubezpieczenie nic nie daje.Akcyza do zapłaty. Z tego co widzę,wygląda na jakąś przygodę z przodu,straszliwie zrysowane nakładki na słupku B - L+P stona,na minus hak. Nic nie ma o inst. gaz. i tu mogą być problemy.Zresztą o przebiegu też ani słowa,możliwe,że cena i przebieg do negocjacji (zauważ,że nic nie ma o dokumentacji przebiegu czy napraw). Generalnie mocno wątpliwa atrakcja a 200 km to stanowczo za daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichym Opublikowano 20 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 "Samochód jest świeżo sprowadzony , po wszystkich opłatach celno-skarbowych pozostaje wydział komunikacji i opłata recyklingowa. GOTOWY DO REJESTRACJI" - więc chyba akcyza jest zapłacona jeżeli zostaje tylko recykling i rejestracja. Ale jeżeli piszesz że nie warto to odpuszczam go. Dodano: 20 lut 2014 - 10:44 http://tablica.pl/oferta/sprzedam-CID5-ID501bx.html#cc525b614c a ten? Jest bez LPG. Wiem, że ma złamane lewe lusterko które jest przyklejone na taśmie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extreme666 Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Masz rację i źle napisałem.Czyli do opłaty recycling = 500 pln. Dodano: 21 lut 2014 - 09:15 Co do Zabrza.Opis bardzo lakoniczny.Może nie zachęca ale też nie odstrasza.Ponieważ zdjęcia słabiutkiej jakości,za wiele nie da się uchwycić.Oto co zauważyłem:przód do sprawdzeniapasowanie+odcienie lakieru),próg lewy w przedniej części jakieś wgniecenie/zabrudzenie - to też do sprawdzenia,lewy otwór drzwiowy - uszczelka w strzępach a dźwignia regulacji wysokości siedzenia jest wygięta,hak - minus,pokrowce na siedzeniach - warto zobaczyć co jest pod spodem,brak pokrywki bezpieczników głównych i sprawdź czy jest osłona pod silnikiem. AF na lato 17 cali,to niestety może trochę kosztować przy wymianie kapci,a i warto zobaczyć jak zawieszenie zniosło jazdę na takich laczkach. Nic nie ma o jakichś serwisach/naprawach/rachunkach za części. No i cóż za otchłań zieje pod maską między akumulatorem a silnikiem?Nie wiem co było robione,ale nie wygląda to ciekawie. Brak informacji o właścicielu (który),o przeglądzie i ubezpieczeniu.Nie ma też wzmianki o kartach i jakimś pobieżnym opisie stanu technicznego. Auto sprzedaje Kasia,więc baba za kierownicą... Generalnie atrakcyjna jest tylko cena a reszta jakoś bez rewelacji.Nie masz daleko - podjechać można. Jeszcze jedno - sprawdź naklejki przy nadkolach.Chyba są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichym Opublikowano 23 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Auto oglądane i naprawdę jedyne co było atrakcyjne w tym samochodzie to ta cena. Na prawym błotniku tak jakby farba się zważyła i zrobiły się bąble pod lakierem. Z lewej strony w progu niemała dziura, co praktycznie przekreśla ten samochód. Przez 3 lata nie było nic robione tylko tankowane i jeżdżone. Auto stoi aktualnie bez przeglądu. Właścicielka przy sprzedaży się chwali, że ma ciężką nogę. Dodano: 23 lut 2014 - 15:12 http://tablica.pl/oferta/renault-megane-kombi-CID5-ID4ULox.html#73d925fd80 po tym coś widać po zdjęciach? z tyłu na błotnikach na dole nad naklejką są odpryski lakieru i nie wiem czym może to być spowodowane, bo z obydwóch stron jest tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extreme666 Opublikowano 24 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Słabiutkie zdjęcia.Przód niedokładnie spasowany,wygląda na wymienioną poduszkę kierowcy (lub całą kierownicę),brak przebiegu i nic nie ma o dokumentacji serwisowej/naprawach.Do sprawdzenia ustawienie tylnych drzwi strona L+P. Piszesz o odpryskach-naklejki są w miejscach,gdzie najczęściej uderza piach i kamyczki.Byś może to są ślady po szybkiej autostradzie. Dodatkowobrak tablic,więc z jazdy próbnej nici i osławiony recycling czy aby jest opłacony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichym Opublikowano 24 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 (edytowane) Postanowiłem odpuścić tą z Będzina bo sprzedawca strasznie "kozaczył". Pod maską widać syf po jakimś starym wycieku i wszystko polepione do tego oleju. Odpryski z lakieru były nad naklejkami. Ale było tego naprawdę sporo. http://otomoto.pl/renault-megane-C32301037.html Coś na ten temat? Dość spory przebieg co do roku samochodu, ale może przynajmniej nie kręcony ;) Edytowane 24 Lutego 2014 przez cichym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smeg Opublikowano 24 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Trochę za dużo,jak za ten przebieg,brak zdjęć środka,silnika,rozrząd zrobiony przy 180000,pamiętaj auto kosztuje tyle, ile za niego dasz+ile włożysz w ciągu roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extreme666 Opublikowano 25 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Czy tak aby za dużo?Lakiernik za darmo przodu nie robił.Trochę auto wyszło łaciate i niedokładnie spasowane a i lewy bok do sprawdzenia przy okazji.Brak zaślepki w przednim zderzaku.Gaz fabryczny ,więc możliwa jest regeneracja głowicy. Od kiedy auto jest w kraju?Oc do 01.2015,więc możliwe,że sprowadzone na handel (jaka kwota na umowie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichym Opublikowano 4 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 (edytowane) http://tablica.pl/oferta/renault-megane-1-6-16v-model-po-liftingu-kombi-i-wlasciciel-CID5-ID4mx8d.html#aadf529d30 Coś na ten temat? Po telefonie dowiedziałem się że jest to niby model niemalowany i stoi na giełdzie w Mysłowicach. Tyle tylko że byłem w niedzielę na giełdzie i widziałem go, tylny błotnik pomalowany chyba sprayem i to bardzo niechlujnie. Takich ludzi sprzedających samochody powinno się skazywać na publiczną chłostę. Edytowane 4 Marca 2014 przez cichym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extreme666 Opublikowano 5 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Przód źle spasowany,ASR-u nie ma a w ogóle takie ogłoszenie to ja bym sobie odpuścił.Cztery byle jakie zdjęcia+trochę nic nie wnoszącego opisu-to raczej ostrzeżenie niż zachęta. I jeszcze jesno.Na moje oko wnętrze ktoś reanimował.Wygląda na dość duży przebieg. Szukaj czegoś od osoby prywatnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichym Opublikowano 10 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 http://otomoto.pl/renault-megane-lpg-na-gwarancji-brc-C32396215.html coś na ten temat? Czy 1.4 nie jest za słaby do kombika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extreme666 Opublikowano 11 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Uchwyty mogły być pomalowane.Auto miało robiony przód a tył do sprawdzenia.Wnętrze do sprawdzenia ze specyfikacją fabryczną,ale wygląda na inną poduszkę. Trochę za szybko auto jest sprzedawane - 8 miesięcy na gazie.Chyba,że było sprowadzone na handel,więc po pół roku można sprzedawać.Co do silnika 1.4.Szału nie ma,do miasta wystarczy a na trasie jak komuś nie zależy na super osiągach - też wystarczy.Chyba że pełny ładunek,wtedy może być za słaby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi