dmitriketa Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 (edytowane) Wtam, chciałbym ząłożyc dodatkowe oswietlenie drzwi w megance, ale niestety posiadam biedniejszą wersję bez lampek w drzwiach. Chodzi mi o to, zeby gasły razem ze swiatłem w srodku, ale nie wiem gdzie sie podłaczyc z instalacją. Czy ktos z was może to robił i wie gdzie dokładnie trzeba wpiać się z "+" jak i z "-". Z góry dziękuję za odpowiedź. Regulamin pkt.5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 21 Lutego 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian_opole Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 (edytowane) Np lampka w bagażniku;) Jak u siebie zakładałem pod nogami i w bagażniku to miałem założenie,świeci czyli dobrze podłączyłem i się nie bawiłem w "+" ,"-":blink: Edytowane 21 Lutego 2014 przez damian_opole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmitriketa Opublikowano 21 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 (edytowane) Też nad tym myslałem ale niestety kable bede musiał ciągnąć przez całe auto. Czy nie da się tego zrobić jakoś z kostki przy drzwiach? Edytowane 21 Lutego 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian_opole Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 (edytowane) To nie lepiej Ci założyć listwy LED pod nogami? Zobacz u mnie jak to wygląda;) Edytowane 21 Lutego 2014 przez damian_opole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmitriketa Opublikowano 21 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 (edytowane) Właśnie chce załozyć listwy ledowe ale nie pod nogi, tylko pod drzwi na dole tak jak na obrazku: [cięcie] Regulamin dodawania zdjęć się kłania. damiar Edytowane 21 Lutego 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian_opole Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Sorki za skojarzenie,ale jak dla mnie to wiocha... I wg mnie może być Ci ciężko puścić kabel i bez rozbierania boczków się chyba nie obejdzie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmitriketa Opublikowano 21 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Hehe jak dla mnie to bardzo fajnie wyglada, poza tym większość nowych aut ma takie doświetlanie. A z boczkami to juz mam przejśćia więc nie obawiam się tego :blink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiar Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Skoro brak lampek w drzwiach, to pewnie brak też odpowiednich sygnałów w kostkach w drzwiach. Ale należy to sprawdzić, bo różnie bywało, może akurat instalacja jest już gotowa. Czasowym wyłączaniem tych lampek steruje moduł UCH za bezpiecznikami w kabinie. Jeśli jest taka funkcja, to w kostce drzwi od strony kierowcy i pasażera na pinie 2 powinien być plus (+) sterowania tych lampek, a na pinie 3 minus (-). Jak nie to do oświetlenia bagażnika można by się wpiąć. Też jest sterowane z UCH. Zawsze to będzie bliżej ciągnąć przewody niż z bagażnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmitriketa Opublikowano 21 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 (edytowane) Kostki dzisiaj ogladałem i nie ma tam żadnych kabli o których mówisz. A co do tego modułu to moge jakies dokładniejsze informacje? W której kostce patrzec lub jakś schemat do tego. Edytowane 21 Lutego 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiar Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 (edytowane) Zdjęcie 1: schemat połączenia oświetlenia w drzwiach; Zdjęcie 2: schemat połączenia oświetlenia w sufitowego i bagażnika. Edytowane 21 Lutego 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmitriketa Opublikowano 24 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 (edytowane) Witam, po długim czasie zamontowałem te ledy. Podpiąłem się pod wiązke która jest pod tylnimi tylnymi siedzeniami i wszystko ładnie działa. Dziekuję forumowicze za pomoc:) Edytowane 25 Lutego 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi