Natek Opublikowano 24 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Megane II 1.4 16V. Czy do demontażu przepustnicy da radę zsunąć obudowę przepustnicy/odstojnik do tyłu, czy trzeba to wyciągac z komory silnika? Pytam czy obejdzie się bez demontażu podszybia? I mam jeszcze jedno pytanie dotyczące oringów na przepustnicy. Znalazłem gdzieś, że wymiary tych oringów (co to w ASO kosztują 50-65 PLN) to 70/8mm i 65/4mm. Może ktoś potwierdzić, że te wymiary są prawidłowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nimrod32 Opublikowano 27 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 (edytowane) Wymieniałem przepustnice kilka miesięcy temu, nie mając żadnego pojęcia jak to zrobić i udalo mi się. Odkręcasz plastiki z obudową filtra powietrza, a później 4 długie śruby torsenem. Przepustnica wychodzi bez problemu. Podszybia nie musiałem demontować. Oringów nie wymienialem, bo nie wyglądało żeby wymiana była konieczna. Edytowane 27 Lutego 2014 przez nimrod32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natek Opublikowano 27 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Kolego, ale Ty pewnie piszesz o 1.6, tak też wnioskuje z Twojego profilu, a ja pytam o 1.4, a tam jest przepustnica umieszczona w innym miejscu i chyba w nieco inny sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi