Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

brak przyspieszenia po przekroczeniu 3 tyś obr

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,jestem nowy na forum :) mój samochód to renault scenic 2 1.9 DCI 120 z roku 2004 . Mam pewien problem z moim samochodem ,chodzi o to że podczas jazdy gdy przyspieszam nie ważne na jakim biegu po przekroczeniu 3 tyś obrotów samochód przestaje przyspieszać ,mogę wtedy sobie deptać po pedale gazu ile chce aa samochód dalej nie przyspieszy ,dodam że gdy wrzucę na luz podczas jazdy i ponownie wrzucę bieg samochód jedzie normalnie ale tylko do momentu nim przekroczę te 3 tyś obrotów . Gdy samochód jest na luzie tego problemu niema ,jest to tylko podczas jazdy . Autko było pod komputerem i wyskoczył tylko błąd modułu świec ,mechanik powiedział że może być to potencjometr przyspieszenia bo podobno jest to elektroniczny pedał gazu . Może ktoś miał lub spotkał się z takim przypadkiem i mi pomoże ? Z góry dziekuje i pozdrawiam ;)

Turbina wogóle pracuje? Sprawdził to ten mechanik? Potencjometr gazu jeżeli jest uszkodzony sypie błędami i również owy mechanik powinien to zauważyć.

Szukaj kogoś z sondą CLIP. Sprawa się szybko wyjaśni

Sprawdź przewód od podciśnienia turbo - taki mały, czarny wężyk. U mnie był popękany i przestał włączać turbo

Edytowane przez TheOktik

na wolnych obrotach słychać jak turbina śwista ,podczas jazdy też auto przyspiesza dobrze do momentu przekroczenia 3 tyś . No mechanik ten podpią samochód pod kompa no i tak jak pisałem wyskoczył tylko błąd modułu świec . Ok sprawdzę przewód podciśnienia turbo i dam znać :)

Dodano: 28 lut 2014 - 14:35

przewód jest cały,mechanik stwierdził że przepływomierz ponieważ pokazuje złe wskazania i teraz pytanie takie czy do scenica 1,9 DCi 120 jest dedykowany przepływomierz czy też bd pasował z laguny 2 lub megane 2 ? Patrzyłem na allegro to jest tego pełno ale różnią się oznaczeniami oraz ceną

mechanik stwierdził że przepływomierz

spokojnie z tym przepływomierzem, bo to nie jest tania rzecz. Odepnij go najpierw i się przejedź i sprawdź czy jest różnica.

Edytowane przez sKarlosMegane