Zgred1628 Opublikowano 27 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Witam. Panowie mam problem z moja megane. Dziś rano otworzyłem ją normalnie zbliżając rękę do klamki. Po przejechaniu paru km chciałem zamknąć auto lecz ani czujnik ani karta nie zamyka auta. Dodam, ze nigdy nie wkładałem karty do czytnika gdy ja odpalałem, a dzis wsadziłem podczas rozruchu auta i po zgaszeniu auta dupa nie moge zamknąć. Musiałem auto zostawić otwarte. Aha karta chyba sprawna bo jak juz stałem na parkingu to mogłem odpalić auto ale tylko gdy wsadziłem kartę do czytnika. Przyznam się że za dużo na forum nie czytałem gdyż jestem w pracy i nie mam jak. Pozdrawiam i czekam na podpowiedzi kolegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 27 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Dodam, ze nigdy nie wkladalem karty do czytnika gdy ja odpalalem, To podstawowy błąd. O ile się nie mylę to karta ma też swój akumulatorek oprócz bateryjki i właśnie on jest ładowany po włożeniu karty w czytnik. Ja nie dość, że raz na jakiś czas wkładam do czytnika to jeszcze co około pół roku zmieniam karty i ta co była używana idzie na odpoczynek a ta z odpoczynku trafia do auta :) Na karcie są też zapisywane inne parametry przez czytnik, choćby przebieg. Pojeździj chwilę z włożoną kartą i może się nawróci ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 27 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Musialem auto zostawić otwarte. a kluczyka nie masz? Dodano: 27 lut 2014 - 07:22 O ile się nie mylę to karta ma też swój akumulatorek oprócz bateryjki i właśnie on jest ładowany po włożeniu karty w czytnik. nie w każdym modelu reno tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiar Opublikowano 27 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 ...ani czujnik ani karta nie zamyka auta. ...mogłem odpalić auto ale tylko gdy wsadziłem kartę do czytnika. Skoro tak jest, to być może wystarczy po prostu wymienić baterię w karcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgred1628 Opublikowano 27 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 (edytowane) Dziś wymienię baterie. Kluczykiem próbowałem zamknąć auto lecz zamykały sie tylko drzwi od kierowcy. Edytowane 1 Marca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sH44 Opublikowano 27 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Póki nie zmienisz baterii możesz ją po prostu na chwilę wyjąć i rozgrzać w dłoniach i zobaczyć czy to pomogło. Jeżeli tak to wystarczy wymienić baterię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek_ZG Opublikowano 27 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Na początku miesiąca miałem dokładnie to samo. Wymiana baterii na nową i jak ręką odjął :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 27 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Lliczykiem próbowałem zamknąć auto lecz zamykały sie tylko drzwi od kierowcy. poczytaj trochę, jak się auto zamyka w takich przypadkach, bo trąci chyba ignorancją z Twojej strony.skoro reno przewidziało kartę na baterię to i przewidziało awarię tego systemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo33 Opublikowano 27 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Poszukaj temat- awaryjne zamykanie. Wszystko da się zamknąć a teoria o ładowaniu karty to jakaś bzdura na resorach :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 28 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 a teoria o ładowaniu karty to jakaś bzdura na resorach W twoim przypadku bzdura a w moim już nie :P http://obrazki.elektroda.pl/5417224800_1368137427.jpg Fotka z elektrody. http://www.batimex.pl/towar.php?idtowaru=3884 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgred1628 Opublikowano 28 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 (edytowane) poczytaj trochę, jak się auto zamyka w takich przypadkach, bo trąci chyba ignorancją z Twojej strony. skoro reno przewidziało kartę na baterię to i przewidziało awarię tego systemu. Wiesz po prostu nie mialem sposobnosci aby poczytac w internecie, bo bylem ww pracy. Wymienilem baterie i jest wszystko ok. dzieki za omoc. Pozdrawiam Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki - damiar Edytowane 28 Lutego 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 28 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 polecam instrukcję pojazdu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 1 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 Kluczykiem próbowałem zamknąć auto lecz zamykały sie tylko drzwi od kierowcy. A tak nie dawno był temat jak zamknąć auto nawet z bagażnikiem. Wystarczy zamknąć auto od środka z tylnego rzędu foteli, otworzyć drzwi tylne klamką. Przestawić mechanizm blokowania klamki zewnętrznej w drzwiach. I auto mamy zamknięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi