Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Jakie radio zamiast Carminat 5000

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Chciałbym wymienić radio w mojej Megi. Obecnie posiadam Carminat 5000, który gra bardzo słabo, a do tego w moim egzemplarzu nie gra prawy przedni kanał. Nie zależy mi na nawigacji, używam zewnętrznego systemu. Chcę oryginalne radio, ze sterowaniem w kierownicy i możliwością podłączenia do oryginalnego wyświetlacza. Może być CD lub MP3. Proszę o pomoc, jakiego modelu powinienem szukać.

Do posta załączam zdjęcia mojego radia. Na zdjęciu carminat3.jpg, pionowe złącze, to złącze wyświetlacza.

Dodano: 16 mar 2014 - 11:06

Nikt nie odpowiada, więc sam sobie odpowiem :P Zrobiłem rozeznanie na rynku (czyli Allegro ;)) i zdaje się, że nic innego nie mogę podłączyć. Radia Update List do megane, czy to przed liftem, czy po mają inne złącza do wyświetlacza i sterowania przy kierownicy. Dlatego dałem radio do naprawy. Okazało się, że na płycie radia była jakaś chemia, która robiła zwarcie. Dlatego nie grał jeden z kanałów. Po dokładnym oczyszczeniu płyty głównej radia, wszystko gra jak należy. Dodatkowo w ostatnich dniach wymieniłem charczący tylny głośnik. Zakupiłem zestaw GMS 9502. Póki co wymieniony jeden, ten charczący. W tygodniu zabiorę się za drugi. Gdyby ktoś chciał jakieś zdjęcia z rozbiórki drzwi, pisać.

post-61806-0-77127200-1393878614_thumb.jpg

post-61806-0-21014100-1393878662_thumb.jpg

post-61806-0-01406900-1393878713_thumb.jpg