jerzy26 Opublikowano 16 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 W megan II 1,6 16V zapaliła się podczas jazdy lampka kontrolna oczyszczania spalin, po około 170 km zgasła, na drugi dzień znów się zapaliła i pli się traz cały czas. Silnik pracuje normalnie, bez zmian, co może być przyczyną ,denerwujące to ciągłe świecenie tej kontrolki. I temat drugi to wymiana świec zapłonowych, mam przejechane około 100 000 km, mechanik (dobry) powiedział "po co" jak jest dobrze, wydaję mi się że poiluś tam km powinny być wymienione, chociaż instrukcja nic na ten temat nie mówi. Z góry dziękuję za odpowiedzi - jerzy 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SURViR Opublikowano 16 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 W benzynie chyba nie ma żadnego filtru spalin wydawało mi się - Pewny jesteś że chodzi o oczyszczanie spalin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BlackRaven Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Świece wymień i podepnij pod kompa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek505 Opublikowano 24 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 lampka kontrolna oczyszczania spalin podejrzewam, że pali się serwis i katalizator. Temat rzeka, z którym walczę prawie rok. Po podłaczeniu do kompa : błąd czujnika położenia wałka rozrządu. Czujnik wymieniony - bez zmian. Wymiana koła zmiennych faz rozrządu - bez zmian. Wymiana dolnego koła rozrządu - bez zmian. Jest jeszcze czujnik zmienny faz rozrządu ale czytałem o podobnych przypadkach - też podobno bez zmian. Niedawno ktoś sugerował wymianę wiązki przewodów silnika - podobno może generować zakłócenia i komputer wariuje. Można jeszcze zakleić kontrolkę czarną taśmą :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi