seba701 Opublikowano 19 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Witam. Ostatnio zdarzyła mi się mała kraksa drogowa, po wymianie uszkodzonych elementów blacharskich na nowe chciałem odpalić auto lecz ku mojemu zdziweniu auto nawet nie zakręciło rozrusznikiem. Zdjąłem waz paliwowy z listwy wtryskowej i po właczeniu zapłonu paliow nie leci i nie słychać pompy paliwowej. Po próbie odpalenia zegary przygasają(akumulator 12,83V mierzyłem)Gdzie może znjodwac się usterka? Czy jest jakiś włacznik odcięcia zapłonu/paliwa przy kolizjach? Auto to MEGANE II 2,0 16V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masakrator1992 Opublikowano 19 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Ph1 jeszcze powinno mieć wyłącznik bezwładnościowy, ale on tylko pompę paliwa odcina - rozrusznik powinien kręcić... Potem zdaje się tą funkcję zaczął pełnić sensor poduszek. Moja Meganka 2 miesiące temu ucierpiała w kolizji, to nawet silnik odpalał na ułamki sekund przy odciętej pompie. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba701 Opublikowano 20 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 U mnie swieci się właśnie kontrolka od air bag. Gdzie znajduje się ten włącznik bezwładnościowy? Ma ktoś jeszcze jakies pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcz_07 Opublikowano 20 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Szukaj na grodzi po stronie akumulatora :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.zyga Opublikowano 20 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 M II nie ma takiego czujnika jak M I nie wprowadzac w błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 20 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 W MII i SII rolę czujnika uderzeniowego robi sterownik poduszek i przekazuje info o uderzeniu do ecu silnika i ten odcina zapłon, skasować błąd i będzie gadał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SURViR Opublikowano 22 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Dokładnie, działa to tak jak napisał kolega, po prostu znajdź kogoś z CLIPEM i wykasuj błędy, wszystko powinno wrócić do normy. Daj znać jakby się nie udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 22 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 (edytowane) @p.zyga napisz z kąd skąd jesteś może ktoś jest z okolicy Edytowane 23 Marca 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aris122 Opublikowano 7 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 (edytowane) Witam podepne sie pod temat jestem nowy i muj problem polega na tym ze mialem stłuczke i wystrzelily mi 2 poduszki ,musze wymienic sensor poduszek o numerze 601055000 ,8200246182F i nie moge wogule takiego znalesc orientuje sie ktoś jak to jest i czy można zalorzyc inny?????? Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki, 5.7 - ortografia i logika wypowiedzi P_r_z_e_m_o Edytowane 7 Czerwca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 7 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 Podeślij sensor to go wyczyszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aris122 Opublikowano 7 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 (edytowane) A da sie ile to bedzie kosztowało Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki, 5.7 - ortografia i logika wypowiedzi P_r_z_e_m_o Edytowane 7 Czerwca 2014 przez P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi