Blondyn Opublikowano 20 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Problemów ciąg dalszy. Postawilem auto na dworku i nastepnego dnia bardzo slabo odpaliło, tak jakby mu paliwa brakowało mimo iz w zbiorniku jest. Łapie i gasnie i tak w koło, nie może wejśc na obroty. Poruszenie gazem pomaga. Gdzie leży problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gielar Opublikowano 20 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Jeśli masz takie objawy to pierwsze co sprawdź czy po napompowaniu paliwa gruszką odpali za pierwszym razem. Jeśli tak to już będziesz wiedział w którą stronę iść. Są już wątki na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blondyn Opublikowano 25 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Cięzki temat bo 5 razy odpali dobrze a za kolejnym muszę mu pomóc gazem. Ale zrobię tak jak mówisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BlackRaven Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Jeśli masz takie objawy to pierwsze co sprawdź czy po napompowaniu paliwa gruszką odpali za pierwszym razem To nie diesel Problem może być po stronie czujnika wału lub przepustnicy jednak skłasniam się ku temu drugiemu bo to najczęstsza przypadłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blondyn Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 (edytowane) Zauwazyłem równiez delikatne falowanie na wolnych obrotach, więc pewnie j/w przepustnica albo krokowiec ale lukne jeszcze na czujnik wału. Po wyczyszczeniu przepustnicy problem ustapił. Dodano: 03 kwi 2014 - 18:22 Żeby nie zakladać nowego tematu. Mam wrażenie że moja megane nie 'wchodzi na obroty' tak jak należy. Po dodaniu gazu robi' buuuuu' i powoli sie wkręca. Nie mam porównania więc nie wiem czy tak ma być. Inne benzyniaki raczej płynnie warczą w miarę w zrostu obrotów. Czy tak ma być i w czym ewentualnie problem? Edytowane 28 Marca 2014 przez Blondyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi