szczepanlbn Opublikowano 22 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Witam :) Mam taki problem od ponad miesiąca, moja Renia jak dłużej postoi to na zimnym silniku nie chce mi zapalić za pierwszym razem :/ muszę kilka razy próbować poprzez wciskanie przycisku "Start/stop" odpala różnie czasami za 3 razem ale i bywa, że za 10 razem odpali. Moja Renia ma dopiero przebieg 54 tysiaki więc nie wiem co by mogło się popsuć z tak niskim przebiegiem w tym samochodzie :/ poradźcie coś bo już mnie to zaczyna wkurzać a nie chce dawać samochodu do mechanika żeby rozbierał pół silnika. Wymienione były Świece, filtry i olej oraz hamulce z przodu i z tyłu ponad miesiąc temu i jakoś od tamtej pory tak mi się dzieje. Pozdrawiam Szczepan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 22 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Co jest powodem że założyłeś temat w dziale Zakup :) - przenoszę odpala różnie czasami za 3 razem ale i bywa, że za 10 razem odpali. Tzn? Rozrusznik kręci, czy nie? Chcesz pomocy to wyrażaj się precyzyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepanlbn Opublikowano 25 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 (edytowane) jak wciskam przycisk "start/stop" to tylko słychać jak pompa paliwa pompuje paliwo natomiast rozrusznika nie słychać żeby kręcił. nie wiem jak jest w tych automatach bo jak bym miał zwykły kluczyk to był przekrecał w stacyjce i bym wiedział czy kreci czy tylko jest takie "cyk". nie mam pomysłu na to. a na ciepłym silniku odpala bez żadnego problemu. Dodano: 25 mar 2014 - 15:18 pomoże ktoś ?? Edytowane 24 Marca 2014 przez szczepanlbn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 26 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 pomoże ktoś ?? Wiesz, nie chce mi się pisać po raz n-nasty, użyj :( Możliwości jest parę i trzeba sobie co nie co posprawdzać stojąc przy aucie. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi