megane22003 Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Witam ,mam pytanie czy można wymienić radio cabasse auditorium na zwykłe radio cd ? Widziałem inną kostkę w radiu cabasse ,mam w domu ładne radio sony ale nie pasuje kostka tak żebym mógł podmienić .Co mogę zrobić ,kupić jakąś kostkę tak żeby pasowało do radia sony? Czy okablowanie w samochodzie będzie działało z radiem sony(bez wyświetlacza na podszybiu i obsługą z kierownicy) Chodzi mi tylko żeby działało samo radio takie jakie mam.Czy muszę puścić nowe okabłowanie tak żeby działało.Przejżałem na forum wcześnniejsze podpowiedzi ale nic nie znalazlem. Z góry dziękuje za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmat21 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 (edytowane) Cześć:) Napiszę Ci co musisz zrobić bo przerabiam ten temat, tyle że w drugą stronę.. W bagażniku po prawej stronie jak zdejmiesz boczek to zobaczysz wiązkę kabli wpiętą do tunera radiowego systemu Cabasse (ewentualnie same kable bo Twoje Cabasse odjechało w siną dal jak u mnie :)). Do tunera wchodzi czerwona podłużna kostka, mała żółta, mała zielona oraz najważniejsza dla Ciebie kostka ISO. Musisz sobie zorganizować wiązkę jakiś luźnych kabli i zrobić przedłużkę z tej kostki ISO w bagażniku i dociągnąć ją aż do miejsca gdzie masz radio (pod osłonami boczka, progu itd..) W mojej megance właśnie tak jest zrobione bo ktoś sobie wymyślił, że wywali Cabasse i zrobi nawigację Becker. Reasumując różnica u pomiędzy zwykłym radiem Megane a systemem Cabasse w Megane jest taka, że zwykłe ma ISO wyprowadzone do konsoli środkowej a Cabasse ma ISO w bagażniku bo w tam jest tuner radiowy ze wzmacniaczem a w konsoli środkowej jest jednostka sterująca (spięta tą czaerwoną/zieloną/żółtą kostką)ze zmieniarką. Edytowane 8 Kwietnia 2014 przez kosmat21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziab Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Panowie a jak wygląda sprawa zamiany Tuner List na Auditorium? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmat21 Opublikowano 10 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Papuga Niestety moja wiedza opiera się tylko na własnych doświadczeniach także nie odpowiem na Twoje pytanie :) Regulamin pkt. 5.13 -Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi