damadama Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Witam .Posiadam renault megane2 2006r kombi 1.9 dci.Gdy odpalam rano autko lub po długim postoju komputer pokazuje komunikat "sprawdz wtrysk".Po przejechaniu paruset metrów i ponownym odpaleniu komunikat znika. Autko pracuje normalnie nie traci mocy nawet jadąc z tym komunikatem.Żaden mechanik nie poradził sobie z tym problemem .Zazwyczaj opiniują że jak chodzi dobrze to nie ma się co martwić :).Albo to renooo tak ma.Zauważyłem że na wolnych obrotach przy postoju drga dosć mocno kierownica.Proszę o porady i czy ktoś z Was ma taki problem lub miał .Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BlackRaven Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zapalająca się kontrolka informuje że został zapisany błąd. Jedź do kogoś kto ogarnia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dcst Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Check injection w języku renault najprawdopodobniej nie ma nic wspólnego z wtryskiem. Proponuję poszukać o tym na forum. Ja tylko mogę powiedzieć, że u mnie to był problem z ECU(w pewnym momencie skończyły się komunikaty Check injection, a samochód tracił moc). I ostatecznie też FAP był do wyrzucenia, ale to zbieg okoliczności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komor Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Mogą to być świece żarowe,czujnik świec żarowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio3313 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 (edytowane) Na 99% to świeca padła sprawdź multimetrem do aku czy płynie prąd na każdej. Wymienić można samemu jak się ma nasadkę do świec. PS zmień majstrów na fachowców albo poszukaj na forum "check injection" ;) Edytowane 11 Kwietnia 2014 przez radzio3313 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi