sattel Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 (edytowane) Witam Moja Meganka 2 zaczyna coraz bardziej brać olej,a że już na jesieni wskazano mi że intercooler jest cały mokry i że pewno turbina jest do roboty ( silnik pracuje poprawnie ). Podpytałem w serwisach turbin ile kosztuje taka naprawa i pojawiła się taka odpowiedz : <><><><><><><><><><>><><><><> Wymiana pierścieni i uszczelniaczy kosztuje 400,- Przed wyjęciem turbiny sprawdź czy jest drożne odpowietrzenie komory korbowej silnika bo to jest często powodem wycieków oleju z turbiny (często w pełni sprawnej). <><><><><><><><><><>><><><><> <><><><><><><><><><>><><><><> Jak mogę sam sprawdzić te odpowietrzanie ? <><><><><><><><><><>><><><><> Pzdr Mirek Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki 5.9 - Enter Aston76 Edytowane 21 Kwietnia 2014 przez sattel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smeg Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 To jest tzw.odma,temat wielokrotnie poruszany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sattel Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 (edytowane) Witam <><><><><><><><><><>><><><><> Co do opisów odmy to jest duzo ale od silnika 1,9 .Znalazłem fotke w sieci i juz wiem jak wygląda, czy poprzez zakrętkę znajdującą się na odmie dojrze membrane. <><><><><><><><><><>><><><><> Pzdr Mirek Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki 5.9 - Enter Aston76 Dodano: 21 kwi 2014 - 06:24 Niestety nie moge namierzyć lokalizacji odmy w aucie . Może ktoś ma rysunek z jej lokalizacją. Pzdr MIrek Edytowane 21 Kwietnia 2014 przez sattel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi