Kosa006 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Witam, Na tablica.pl znalazłem ogłoszenie sprzedaży Megane w mojej okolicy. Co sądzicie na temat tego ogłoszenia i tego auta? Proszę o opinie! Link do ogłoszenia: http://olx.pl/oferta/renault-megane-1-9-w-tdi-1996r-zadbana-meganka-CID5-ID4WPb3.html#8b48fb99e1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dcst Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Po pierwsze koncern VAG nie produkował silników dla Renault, więc nie licz, że jest to TDI tylko dTi. A po drugie za taką cenę to wydaje się dobra okazja. Tylko rozrząd do wymiany za 23 tys. km. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad20 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Ładna megane tylko trzeba ją ładnie umyć wypolerować widzę środek nawet zadbany ale z tyłu na lewym błotnik widzę ślady chyba korozji chyba że to brud.Z silnika się nic nie poci :P dobrać ładne kołpaki widzę że cena do negocjacji .Tak więc samochód za tak zwane groszę ważne oc.Tylko licz się z tym że zawsze jest pisane że bez wkładu finansowego a póżniej prawda jest zupełnie inna.Pojechał bym i obejrzał bo widać samochód chyba wart uwagi . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Silnik pracuje a pali się kontrolka od poduszek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa006 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 aston76, co może znaczyć paląca się kontrolka poduszek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T.Boy Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Uszkodzenie (awaria) w układzie poduszek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa006 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 (edytowane) A jak można zdiagnozować te uszkodzenie? Tylko komputer? A jak wygląda Wam spasowanie elementów (zderzaki itd)? Ogólnie na co mam zwrócić uwagę oglądając te auto? Wielkie dzięki za dotychczasowe posty! Regulamin pkt. 5.9 - Enter Aston76 Proponuję Koledze zapoznać się z regulaminem forum, bo widać że ten punkt programu został pominięty podczas rejestracji.Aston76 Edytowane 20 Kwietnia 2014 przez Kosa006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad20 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Diagnozę można przeprowadzić za pomocą oprogramowania diagnostycznego (renault clip lub inne) różnie bywa czasem kontrolka się świeci ponieważ był odłączony akumulator lub miało wypadek i ktoś wstawił zaślepkę .Sprawdzić spasowania ,ślady korozji,zaczepy. lakier odcień czy się nie różni od innych lub mieć miernik grubośći lakieru.Ale nie możesz za dużo oczekiwać samochód kosztuje bardzoo mało ale wiadomo trzeba się ustrzec bo może to być bomba pieniędzy która zrujnuje psychicznie i finansowo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa006 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 (edytowane) Po prostu zależy mi na tym aby nie kupić skarbonki bez dna... Ja nie wymagam dużo od tego auta. Ślady korozji na nadkolach będę usuwał jeśli jakieś są. Chce po prostu mieć tanie auto do jazdy w które nie będę musiał wrzucić dużo na naprawy. Jakie jeszcze macie spostrzeżenia co do tego auta? Regulamin pkt. 5.9 - Enter Aston76 Edytowane 20 Kwietnia 2014 przez Kosa006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smeg Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Auto ma 18 lat,trzeba się po prostu nim przejechać,wybadać wszystkie stuki ,puki,jak się zbiera,stan podwozia,czy silnik i skrzynia suche,czy kielichy od góry nie przegniłe itp. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa006 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 (edytowane) itp. Czyli co jeszcze? :P Wypisz mi wszystkie takie najbardziej ważne punkty ja sobie zapiszę i potem będę z kolegą mechanikiem badał. Bardzo mi zależy żeby nie kupić czegoś co zaraz mi padnie... Dodano: 20 kwi 2014 - 16:56 Rozmawiałem z właścicielem przez telefon. Mówił że: -Posiada te auto rok. -Kontrolka poduszek świeci się z powodu rozładowania akumulatora. -Do wymiany jest olej. -Rdza na nadkolach została zlikwidowana ale trzeba jeszcze pomalować. -Zgodził się na przegląd auta u mechanika. -Mówił że auto nie było bite. Co myślicie? Regulamin pkt. 5.9 - Enter Aston76 Edytowane 20 Kwietnia 2014 przez Kosa006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 -Kontrolka poduszek świeci się z powodu rozładowania akumulatora. Bzdury powiedział. Co ma akumulator do poduszek? Nic. Błąd jest na którejś linii od poduszek i napinaczy. Możliwe, że poszła taśma w kierownicy, wystrzeliły napinacze podczas stłuczki i ich nie wymienił. Możliwe że jest gdzieś uszkodzona wtyczka i dlatego się pali poduszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa006 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 aston76, to warto wgl. oglądać te auto? Ty na moim miejscu byś brał go pod uwagę? I przepraszam za enter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Za taką cenę nie cudów bym nie oczekiwał od auta. Jeżeli nie masz daleko to podjedź i zobacz na własne oczy. Według mnie zdjęcia tak robił aby jak najmniej można na nich zobaczyć. Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz tablice są z powiatu Ostrów Wielkopolski a mieszka w powiecie zielonogórskim. Czyli kupił auto i nie przerejestrował na siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boss Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 (edytowane) To zielone mondeo, o które pytałeś na forum MKP ładniejsze od tej meganki Edytowane 21 Kwietnia 2014 przez Boss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi