marcinkato Opublikowano 7 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Mam instrukcję ( ksero ) ale niestety nie ma tam nic o tych bezpiecznikach.... Dodano: 07 maj 2014 - 21:58 Zakupiony moduł założony i wszystko wróciło do normy. Dziękuje za wszelką pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiewior1234 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Objawy te same: - nie działa centralny zamek - nie miga lampka od immo - nie działają awaryjne Rozwiązanie: - wymiana uszkodzonego bezpiecznika (czas i wilgoć zniszczyły doszczętnie jedną z końcówek która się urwała) Uwagi: - bezpiecznik 60A, trzeci patrząc od kabiny, wyczytałem że jest to "bezpiecznik bezpieczników w kabinie" - najtrudniejsze okazało się wyjęcie końcówki która została w gnieździe. Poradziłem sobie z tym odłączając wszystkie bezpieczniki i wyciągając cały panel. Zabrałem do domu. Wyjąłem dolną część którą płynie prąd z akumulatora. Za pomocą cienkiej blaszki wypchnąłem pozostający element. - z uwagi na ta, że odłączyłem akumulator na noc rozkodował się immo i kluczyki będę musiał skorzystać z porady znajdującej się w temacie: http://megane.com.pl/index.php?app=core&module=search&do=search&fromMainBar=1 Post nr 361588 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi