Kari19k96 Opublikowano 3 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 (edytowane) Witam postanowiłem samodzielnie zainstalować Czujniki parkowania kupione na Allegro za 54 zł z wysyłką więc tak jeśli chodzi o opinię jest to naprawdę bardzo przydatny gadżet w sedanie. Plus jak za tą cenę to naprawdę działa co do centymetra (mierzone miarą). Zasilanie bierze się z lampy cofania kiedy wrzucasz bieg, dopiero cała elektronika zaczyna działać i pikać, pokazuje ledami z której strony jest przeszkoda. Montaż jest bardzo prosty jeśli ktoś ma jakieś pytania chętnie pomogę i porobię więcej zdjęć. Robiłem to w Renault megane classic 99r 1,4 16v Pozdrawiam Karol Edytowane 3 Maja 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 3 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Fajnie, tylko nie napisałeś czy to czujnik dźwiękowy, cyfrowy czy z kamerką cofania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kari19k96 Opublikowano 3 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Czujnik posiada wyświetlacz ledowy z licznikiem ile metrów zostało ci do przeszkody ma też wbudowany buzzer więc daje sygnały dzwiękowe od 0,3 m daje sygnał cigły Z kamerką też były ale koszty juz 150-200zł a mi to nie potrzebne a ten czujniczxek był bardzo mały i zgrabny jutro pokaże gdzie go umieściłem i jak to działa załączając link do Youtube Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 3 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 i jak to działa załączając link do Youtube Zapewne tak jak inne uniwersalne, już tu opisane.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masakrator1992 Opublikowano 4 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Mógłbyś jeszcze pokazać na zdjęciach jak i gdzie umieściłeś panel :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kari19k96 Opublikowano 4 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Proszę oto zdjęcia wyświetlacza Dodano: 04 maj 2014 - 16:45 Oto link z objaśnieniem jak działają czujniki jak przeprowadziłem przewody gdzie mieści się cały komputer tego urządzenia jeśli ktoś ma jeszcze jakieś pytania jak przerowadziłem przewody od czujników itp itd chętnie objaśnię 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi