MegPz Opublikowano 12 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 (edytowane) Witam serdecznie, Jestem nowy na forum, więc przepraszam jeżeli temat już był. Szukałem po google i różnych forach - niestety nie znalazłem rozwiązania swoich 2 problemów z Megane II 2007r. 1. Radio w ogóle się nie włącza. Zimą też mi się to zdarzało po mroźnej nocy - pomagało rozłączanie akumulatora. Jakieś 2 tyg temu znowu się wyłączyło (wieczorem jeszcze działało, rano już nie). Niestety rozłączenie kilkukrotne nie pomogło. Wyświetlacz od radia działa, ale po wduszeniu przycisku włączenia - brak reakcji (nie pojawia się kod itp.). Da się to jakoś rozwiązać czy konieczna jest wymiana radia? Byłem u elektryka, który stwierdził, że radio jest rzekomo uszkodzone i za znalezienie używanego chciał 400 zł + 100 zł montaż. A na Allegro radia są w cenie 70-150 zł... czyli ewidentnie chciał naciągnąć na dodatkowe koszty, dlatego też podejrzewam, że radio nie musi być uszkodzone. Radio CD z uptade list. 2. Komunikat dotyczący wymiany oleju. Auto mam już 2 lata i jest to drugi taki komunikat. Za pierwszym razem bez problemu zadziałało wduszenie start/stop bez odpalania, ustawienie na komunikat dot. oleju i wduszenie przycisku do kasowania przebiegu itp znajdującego się na dzwigni do wycieraczek na 10 sekund. Tym razem to nie pomaga. Próbowałem różnych kombinacji - na uruchomionym silniku, na zgaszonym, podczas jazdy i nic... pojawia się komuniakt po hiszpańsu "Wymień olej" i pali się kontrolka "klucz". Co się dzieje? Będę bardzo wdzięczny za pomoc lub wskazanie linków do podobnych tematów z rozwiązaniem moich problemów :) Edytowane 12 Maja 2014 przez MegPz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matys0 Opublikowano 12 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Kolego możesz podjechać, mam clipa, podłączymy i zobaczymy co mu dolega :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi