qba_pl Opublikowano 15 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Mam zagadkę. W styczniu zeszłego roku mechanik wymieniał mi koło pasowe na alternatorze. Dwa dni temu byłem na czyszczeniu klimatyzacji* i serwisant stwierdził, że koło pasowe mam na rozpadnięciu już, ponieważ część zewnętrzna i wewnętrzna nie są w jednej płaszczyźnie (wewnętrzna lekko wystaje co widać na załączonym zdjęciu). Mechanik za to (ten który to wymieniał ponad rok temu) stwierdził, że takie to koło już było jak je kupował nowe i takie są. Kto ma rację? Czy też u Was to koło jest takie jak na zdjęciu czy płaskie na boku? *(dla zainteresowanych: do końca maja w autach powyżej 4 lat dezynfekcja klimy w serwisie Renault 79 PLN, dla mnie się opłacało) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 16 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Moje zdanie jest takie. Jeśli nie lata na boki i nie ma bicia to może być ale zaznaczam, że ja nie jestem fachowcem i się nie znam. W przypadku gdy się rozleci i pasek wkręci się w rozrząd to może narobić szkody. Sprawdź dokładnie to koło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba_pl Opublikowano 16 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 OK ale mi chodzi czy takie koło ktoś z was ma u siebie w aucie. Jest to ważne, bo jeśli jednak jest to wadliwe to skorzystam z gwarancji naprawy. Ale muszę być pewny, stąd moje pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 16 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Zerknij na aledrogo http://allegro.pl/listing/listing.php?string=ko%C5%82o+alternatora+renault&search_scope=category-620 może na zdjęciach będzie widać jak ma wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba_pl Opublikowano 22 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Czy byłby ktoś uprzejmy i zrobił zdjęcie swojego koła pasowego u siebie w aucie i tu wrzucił? Chodzi o użytkowników aut z silnikiem 1.6 16V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gtszudi Opublikowano 22 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 na moje , to podaj nr. z tego koła - dlaczego ? bo są 2 rodzaje np. z INY i jedno ma tak jak u Ciebie , a drugie jest równe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colin_CC Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 (edytowane) Witam Temat stary ale ja dzisiaj wymieniałem koło alternatora. W mojej reni jest takie z piastą jak na zdjęciach u kolegi. Ja założyłem koło ze sprzęgłem jednokierunkowym jako zamiennik. Zobaczymy czy się sprawdzi. W moim przypadku stare koło zaczęło ocierać o obudowę alternatora. Edytowane 21 Września 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raffio Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 (edytowane) Ja właśnie wymieniłem kolo pąsowe walu korbowego kupiłem zamiennik i smiga bez żadnego problemu wszystko pasuje ;) Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki 5.7 - logika wypowiedzi Aston76 Edytowane 11 Października 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi