lukas285 Opublikowano 25 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Mam problem gdy odpalam meganke i jest jeszcze w miare ciepły silnik obroty faluja czasem spadają za nisko i gaśnie po jakimś czasie sie stabilizuje. Dziś odpalilem auto na parkingu silnik mial około 30 stopni obroty falowały poźniej ustabilizowały się zaczołem cofać i wysprzegliłem bo coś jechało i auto zgasło pozniej odpaliłem i było dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 25 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Stabilizuje się jak silnik osiągnie określoną temperaturę. Maiałem podobną sytuację po wymianie sondy lambda. Wymiana silnika krokowego nic nie dała. Obroty stabilizowałay się, zakres wahań obrotów malał w miarę nagrzewania się silnika. Treaz jest normalnie, ale temperatura początkowa jest wyższa niż była w zimie po wymianie sondy, ciekawym czy falowanie wróci na jesieni, jak temperatura spadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka94 Opublikowano 25 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 możliwe, że trzeba wyczyścić przepustnicę, gdy jest mocno zabrudzona występują takie objawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas285 Opublikowano 25 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 jak odpale np silnik mi jeszcze dwie kreski temperatury i pofaluja obroty przejade jakies 100 m i jest w porzadku już albo nawet wczesniej sie stabilizuja na zimnym silniku jest wszystko dobrze 1000 rpm i zero falowania. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki P_r_z_e_m_o Dodano: 25 maj 2014 - 21:51 Czyli mam przeczyścić przepustnice? Bedę musiał znaleść jakiś manual. Jak ją wyczyścić i czym? Aha i czy po czyszczeniu trzeba coś ustawiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka94 Opublikowano 25 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Na forum był manual z tego co mi się wydaje, akurat do twojego rodzaju przepustnicy sterowanej linką i tam masz wszystko dokładnie opisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas285 Opublikowano 26 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 manual na forum jest od meganki przed liftem a moja jest po lifcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 26 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Nie, jest do wersji poliftowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas285 Opublikowano 26 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 chodzi o ten manual Wymiana uszczelek przepustnicy i uszczelnienie kolektora dolotowego. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka94 Opublikowano 27 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Tak, warto też przy czyszczeniu wsadzić nowe uszczelki przepustnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas285 Opublikowano 27 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 a jeśli nie bedę miał nowych uszczelek to wsadzic stare i dac silikon wytrzymujacy wysokie temperatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 27 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Na forum znajdź wymiary tych uszczelek. Poszukaj sklepu z łożyskami i poproś o takie o-ringi. Zapłacisz klika złotych. Silikonu tam nie pchaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas285 Opublikowano 27 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 nie moge znaleść tych wymiarów założe starą uszczelke albo wlane silikonem czytałem że ktoś tak robił i było dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka94 Opublikowano 28 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 (edytowane) Po wyczyszczeniu, odpal autko i nie wciskaj od razu gazu, tylko daj mu się nagrzać na wolnych obrotach. P.S ja bym jednak wydał te 20 zł na zakup 2 uszczelek na allegro chociażby, bo potem będziesz się męczył z lewym powietrzem. Edytowane 28 Maja 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas285 Opublikowano 28 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 (edytowane) kupił bym te oringi jak pisał Przemo tylko nie moge nigdzie znaleść tych wymiarów uszczelek. Edytowane 28 Maja 2014 przez lukas285 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 28 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 65x4 i 70x8 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi