turtur Opublikowano 27 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 (edytowane) Witam, od jakiegoś czasu przy zakręcie w lewo z tylnego koła dobiegają piski - jakby coś obcierało. Przy skręcie w prawo nie ma takich objawów, ani przy jeździe na wprost. Czy to może być objaw kończącej się belki, łożysk, amortyzatora ? Pozdrawiam Artur Edytowane 27 Maja 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarekiha1 Opublikowano 27 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Dołączam się do pytania, mam to samo, przy skręcie w lewo (podczas jazdy ponad 40km/h) mocno buczy i jest to ciągłe buczenie. Prostuję kierownicę lub skręcam w prawo i cisza Pozdrawiam Czarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawskip Opublikowano 27 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Czarekiha1 u Ciebie to prawdopodobnie łożysko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 28 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 (edytowane) Nie wiem czy to to samo, ale u mnie podobny objaw zakończył się permanentną awarią samochodu w drodze do Zakopanego, tuż przed wjazdem na zakopiankę. Podroż w Boże Ciało skończyła się podróżą na lawecie, kosztowną jak diabli. Te dziwne piski i dźwięki z tylnego koła początkowo pojawiały się tylko przy skręcaniu. Z upływem czasu było to już słyszane także przy jeździe prosto. Kolejne kilometry i doszło chrobotanie. W końcu tylne koło zblokowane zostało na amen, szorowało po asfalcie. Okazało się, że łożysko w kole zaczęło się wysuwać. W końcu wysunęło się tak daleko, że koło przestało się obracać i dosłownie parzyło. Oczywiście to nie musi być to samo, ale zacznij najlepiej od przeglądu łożyska w tym kole :) Edytowane 28 Maja 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad20 Opublikowano 28 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 (edytowane) łóżysko sprawdz,a opony są tego samego bieżnika na osi? Bo to też może być przyczyną ale nie wątpie . Edytowane 28 Maja 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtur Opublikowano 30 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 Łożysko raczej odpada. Wymieniłem tarcze z tyłu (łącznie z łożyskami). A piski były przed wymianą jak i po wymianie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisand Opublikowano 30 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 A z jakim momentem dokręcałeś łożyska tylne ?Do ,,oporu ,,czy jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtur Opublikowano 30 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 Robił to mechanik. Tarcze razem z łożyskami... Zespolone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarekiha1 Opublikowano 1 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 (edytowane) No więc, buczało mi coś przy skręcie w lewo, oraz podczas hamowania. Wymieniłem przednie prawe łożysko i jest ok. Buczenie znikło, wszystko gra. Pozdrawiam Edytowane 2 Lipca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi