Skocz do zawartości

automatyczny hamulec ręczny

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mimo dużej ilości postów na ten temat nie znalazłem niczego pomocnego a wszystkiego już próbowałem zgodnie z wpisami kolegów.

Mój problem to działający automatyczny ręczny, ale wywalający komunikat że coś nie tak - parking + serwis -check parking brake, zauważyłem że komunikat od czasu do czasu znika a jest zależny od diody która raz się świeci a raz nie na spuście ręcznego - jak dioda się świeci to komunikatu nie ma jak gaśnie to automatycznie pojawia się w/w komunikat. Proszę kolegów o poradę czy wystarczy wymienić ten spust ręcznego i czy jego niesprawność może generować taki błąd czy raczej nie ???

Pozdrawiam i proszę o poradę

Edytowane przez aston76

Powinno pomóc, jest tam kilka mikrowłączników i któryś pewnie nie łączy. Albo wymontuj swój włącznik, rozbierz go, sprawdź działanie mikrowłączników. Wielkiej filozofii tam nie ma.

hej

jak ci sie zaswieci komunikat to wcisni sprzeglo do konca jak zgasnie komunikat to jest chwilowy brak komunikacji pomiedzy czujnikiem polozenia sprzegla a hamulcem jak mam podbnie ale mozna prysnac go sprejem kontakt tak sie nazywa i jest juz ok trzeba sie przyzwyczajc ten typ mam takie chochliki

Regulamin pkt.

5.6 - pl-literki, interpunkcja

5.7 - logika wypowiedzi

Kolego, proszę większą uwagę zwracać na to co się pisze i jak się pisze. Szanuj czytających Twoją wypowiedź. Zwracaj uwagę na znaki przestankowe - w obecnej formie to jest masło maślane. Nowe zdania piszemy wielką literą. damiar

Edytowane przez damiar