szmer Opublikowano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Witam W związku z zaplanowanymi wakacjami przygotowuję się do "zrobienia" autka na cacy. A więc rozrząd + pompa wody i hamulce. Przód, tył, tarcze, klocki i płyn. Możecie mi polecić jakiś dobry warsztat który nie zedrze ze mnie za dużo? Ktoś robił na świeżo i podpowie? Dzwoniłem orientacyjnie już do kilku. Cena waha się od ok 4500 (ASO) do około 3500 (nie aso ale serwis renault). Może jednak powinienem poszukać samemu części i zapłacić tylko za usługę? Tylko komu to zlecić. Interesuje mnie Warszawa i okolice. Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 (edytowane) Hmmmm rozrząd przy 80tys?? Przecież jest na 160tys. Tarcze tył ostatnio wymieniałem, zakupiłem zestaw oryginalnych za 420PLN i klocki A.B.S za 80zł, przód Zimmermann + klocki A.B.S za około 380PLN Koszt rozrządu to mniej więcej 500zł zatem cena samych części to gdzieś 1400PLN zatem 2tyś za robociznę to strasznie dużo! Części powyższe są z górnej półki więc da się oczywiście taniej :) Wymiana płynu kosztowała mnie 50zł Edytowane 3 Czerwca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 (edytowane) Wymieniałem kompletny rozrząd, pompa wody z paskiem napędu akcesoriów oraz napinaczem za 1100 pln oraz informacyjnie pytałem o wymianę kompletu hamulców tzn przód i tył tarcze wraz z klockami cena ok. 600 pln. Wszystkie części kupował majster. Ale to w Poznaniu. Edytowane 3 Czerwca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmer Opublikowano 4 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 @Tytan555 Nie znam do końca historii auta dlatego też chcę ten rozrząd zrobić i mieć spokój. Chyba jednak sam kupię wszystkie części. Kilka stów w kieszeni powinno zostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 tak będzie najlepiej moim zdaniem tym bardziej jeśli masz jakieś zniżki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bear84waw Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Gdzie kolega Tytan555 kupił tak tanio tarcze na tył ?(jeśli można wiedzieć i nie jest to tajemnica) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Żadna tajemnica kupiłem tu: http://allegro.pl/tarcze-hamulcowe-tyl-260mm-megane-iii-scenic-iii-i4273125251.html Jednak już nie mają takiej ceny :) Ale w zbliżonych jest trochę ofert: http://allegro.pl/listing/listing.php?order=p&p=2&string=tarcze+megane+III+ty%C5%82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi