Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Wymiana radia na niefirmowe

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Jestem posiadaczem Megane 3 2010 z radiem Radiosat classic i wyświetlaczem jak na zdjęciu.

Czy istnieje jakaś marka która obsłużyłaby ten wyświetlacz? Wiem że były takie możliwości w starszych modelach, ale do mojego nie udąło mi się nic namierzyć.

pozdrawiam

Raphael Stark

post-65475-0-61127500-1402852412_thumb.jpg

post-65475-0-25406900-1402852447_thumb.jpg

• 1 miesiąc temu...

Niestety dostałem od nich informację odmowną odnośnie wyświetlacza

pozdr

Raphael Stark

Dodano: 24 lip 2014 - 15:46

Witam. Udało mi się znaleźć na aukcji Radio tej samej firmy Radiosat Classic z USB oraz Bluetooth. Na moim wyświetlaczu pod światło widać że są ikonki od telefonu więc teoretycznie ma możliwość obsługi podobnego radia. Czy może ma ten model radia i mógłby potwierdzić że jest do niego taki wyświetlać jak mój?

dzięki

pozdrawiam

Raphael_Stark

post-65475-0-67462300-1406209714_thumb.jpg

Edytowane przez aston76

• 1 miesiąc temu...

Nie zadziała. Dokonałem takiej własnie zamiany radyjek. Masz wyświetlacz segmentowy - musisz zmienić na mozajkowy. Ja kupiłem na aukcji alle.. za 15 zł. Od razu uprzedzam że wtyczki się nie zgadzają...

Edytowane przez kubaso

Od radia do wyświetlacza bez zmian, spokojnie podpinasz jak jest. Pamiętaj tylko że wyświetlacz mozajkowy nie obsłuży podstawowego radia do którego był wcześniej podpięty wyświetlacz segmentowy. Zobaczysz po podpięciu jedynie godzinę (której nie ustawisz na razie bez podpięcia nowego radia) i temperaturę. Kable do zasilania radia i głosników to inna historia, bez zmiany wtyczek się nie obejdzie. Nie chce się powtarzać , zobacz wątek:

ZŁACZA - WTYCZKI