qba_pl Opublikowano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 (edytowane) Musiałem szybko kupić wkład, by bezpiecznie po kolizji wrócić do domu. W pobliskim Inter Carsie poprosiłem o asferyczny wkład lusterka do Renault Scenic I. Sprzedano mi bubla z przesuniętym mocowaniem (wada chyba fabryczna bo taki odlew) tak że wewnątrz obudowy haczy i nie da się w pełni nim regulować. Zamiast lustra asferycznego takiego jak w oryginale, tu jest jakieś dziwne powiększające, ale z ogromnym martwym polem. Żadnego załamania niwelującego to zjawisko (choć pionowa linia ładnie jest namalowana). Wysłałem w tej sprawie maila do centrali firmy i cisza. Zastanawia mnie ile jeszcze bublowatych i niebezpiecznych części wprowadzanych jest legalnie doobrotu NIEsprzedam: http://allegro.pl/show_item.php?item=4355935115 Edytowane 21 Czerwca 2014 przez qba_pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Ja bym próbował reklamować bezpośrednio u producenta. Odesłać, niech sobie to w obudowę wstawią i ocenią wykonanie, oraz co w zwierciadle widać. Wiele firm zaleca by nie zgłaszać reklamacji do sklepów pośredniczących w transakcjach ale bezpośrednio do producenta, serwisu się zgłaszać, co przyspiesza czas naprawy i kontakt odnośnie opisu usterki i rozwiązania problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba_pl Opublikowano 22 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Problem w tym, że na opakowaniu jest tylko napis BLIC. Na stronie Inter Carsu wyczytałem że to ich marka, dlatego też napisałam do ich centrali. Niech moja aukcja będzie przestrogą dla ludzi poszukujących zamienników i zastanawiających się nad tymi z firmy BLIC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Optima Opublikowano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 To chyba ogólny problem z wkładami do lusterek. Do poprzedniego samochodu kupiłem w Norauto i... nie chciało się zmieścić w obudowie lusterka. Było o kilka milimetrów większe. Na szczęście montaż robiłem na parkingu pod norauto, zawołałem pana sprzedawcę. Też przymierzał i nic z tego nie wyszło i zaraz zwrócił mi kasę. Nauczony tamtym doświadczeniem, gdy padło mi podgrzewanie w lusterku w SII - już nie kusiłem się na allegrowe zamienniki po 50-60 zł - tylko wolałem zaraz kupić w ASO. Co prawda cena to 150zł - ale.... pasowało idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Pamiętam że też wymieniałem w starszym sceniolu ale kupowałem od jakiegoś dostawcy z Chin przez Allegro 2 sztuki. Pasowały jak fabryczne, a cena była przystępna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba_pl Opublikowano 22 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 (edytowane) No to koniec końców u siebie zamontowałem oryginał. Pasuje z przedliftowego Scenica i na szrocie w Radostowicach zapłaciłem całe 10 zł od sztuki (kupiłem sumie 3 na "w razie w") Edytowane 22 Czerwca 2014 przez qba_pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 (edytowane) Tak z ciekawości .. Mają tam też cos do nowszych scenioli?? Kilka razy jechałem tamtędy ale zawsze w weekendy i trudno było zapytać czy Renówka to tylko przypadek, czy mają coś więcej. Meganek i scenioli w regionie od groma, a szrotów jak na lekarstwo. Masz może jakiś namiar telefoniczny do nich?? Edytowane 22 Czerwca 2014 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba_pl Opublikowano 22 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Tak, jest jeden Scenic II ale już bez silnika i trochę rozszabrowany już w środku. Kolor srebrny. Od zeszłego razu (jakieś pół roku temu) to tam jest 3 razy więcej aut. Telefon mało Ci da bo tam jest samoobsługa. Jak se znajdziesz i wymontujesz to jest Twoje. Oni tylko niektóre rzeczy mają już na gotowo wymontowane do sprzedaży od ręki. Wymontowane przez klienta części dość tanio wyceniają, a też potargować się można. Szrot jest w Radostowicach na drodze z Żor do Pszczyny. Oto ich strona: http://zlomowisko.info/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Też kiedyś kupiłem w czymś ala InterCars, równiez było powiększone... W końcu pojechałem na giełdę do Poznania i za 20zł kupiłem oryginał. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi