talar666 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 (edytowane) Witam serdecznie. Jak pisałem w wątku do przywitania poszukuję swojego wymarzonego Scenica II. Interesuje mnie silnik 1,6. Na oku mam dwa ogłoszenia: http://otomoto.pl/renault-scenic-klimatronic-1-6-16v-2005-r-C33585119.html oraz http://otomoto.pl/renault-scenic-1-6-krajowy-czyste-zadbane-polecam-C32748043.html . Na co szczegolnie zwrócić uwagę? Edytowane 30 Czerwca 2014 przez talar666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dcst Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Z tego co zauważyłem to ten drugi nie ma naklejki na prawym tylnym błotniku, więc najprawdopodobniej ten element był malowany. Zderzak przedni coś tak od dołu jest pokrzywiony, a poza tym ma inny odcień niż auto. Wydaje mi się w takim razie, że miał dzwona z przodu, bo chyba kierownica też nie występowała w tym kolorze(tak sądzę) - ciemne koło z jasnym środkiem (poduszka mogła wystrzelić). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizza Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Nr 1: -tylne lampy z ph II, albo zmienione bo miał takie widzimisię, albo... -zakup "na Niemca"; -chyba hurtownik jeżeli chodzi o Sceniki ;) -brak osłony przegubu prawej wycieraczki; -dziwnie pomarszczony boczek prawych drzwi; -fotel kierowcy wysiedziany jakby trochę bardziej niż wpisany przebieg; -nie zdziwię się jak ESP jest tylko w opisie. Nr 2: -strasznie długo się sprzedaje i mam wrażenie ze ktoś już go tutaj linkował bo wygląda znajomo, opis komisu także; -tylne lampy od poliftowego, to co w nr 1; -tylna wycieraczka od Megane II 3/5 drzwiowego (porównaj z drugim ogłoszeniem); -patrząc na zdjęcie wnętrza na pewno tu był, obszyta na czarno jasna kierownica, ktoś się nie postarał, dobraliby kolor skóry na wieniec jak oryginał i byłby spokój; -ESP chyba raczej nie ma (nie widać wyłącznika); -przy tej wersji wyposażenia (Privilage) radio raczej powinno być jasne; -nie widzę naklejki na prawym progu. Mieszane uczucia mam do obu propozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
talar666 Opublikowano 1 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Dzięki za odpowiedzi. Widzę, że jeszcze wielee się muszę nauczyć Nie bardzo wiem o jakie naklejki chodzi? Pokazało się jeszcze jedno ogłoszenie http://otomoto.pl/renault-scenic-C33727324.html , nie daleko mnie, więc mogę po pracy pojechać go zobaczyć. Na co zwrocić uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizza Opublikowano 1 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Kwestia naklejek jest tutaj w połowie strony Zwykle na zdjęciach da się dopatrzeć obecności lub jej braku naklejek przed tylnymi kołami, z wiekiem żółkną, jeżeli ich nie ma to sygnał włączający ostrożność powinien się pojawić. Prezentowany: -taaaaa, 93000 km. to on miał, tak na moje oko przynajmniej ze 30-40000 km. temu ;) -ESP nie widać wyłącznika; -przedniej szyby podgrzewanej nie ma bo nigdy nie było; -klima manualna chociaz wersja bogata, ale pewnie moglo tak być; -jak taki super to do zdjęć mogli chociaż dywaniki wytrzepać; -też kiedyś kupiłem samochód z dwoma kompletami opon.... oba się nadawały do natychmiastowej utylizacji ;) -o jakich szczękach z hamulca ręcznego on pisze?? Chyba że chodzi o linki; -zdjęcia wspaniałej jakości, o naklejkach nic nie powiem. Jak masz blisko to jedź obejrzeć, ale moje zdziwienie wzbudza spora lista nie całkiem tanich prac i sprzedaż tak doinwestowanego pojazdu. Ale ja tam zwykły placek jestem i pewnie się nie znam ;) A podejrzliwy jestem z natury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
talar666 Opublikowano 1 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 No więc tak - byłem, zobaczyłem, kupiłem :) Przebieg faktycznie większy jest, ale czego się spodziewać po sprowadzanych autach <_< Blacharsko nic nie naprawiane, naklejki na swoich miejscach.Wszystkie szyby w oryginale. Silnik pracuje cicho i równomiernie. Na wszystkie naprawy faktury. Na przeglądzie wyszło tylko,że jakaś tuleja do wymiany i że hamulec awaryjny słaby. Nie działa nawiew na 4 biegu( postaram się poszukać na forum, ale czy idzie samemu to naprawić?) i niestety klima niesprawna. Gość przyznał, że sam nie wie co z nią jest, choć sprężarka działa. Mam nadzieję, że tylko czynnika brak, bądź jakaś nieszczelność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi