macv6 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Ja montowałem do mojej Megi pasek Dayco i strzałki były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 no właśnie, nie wiem w czym może być różnica w paskach, ale jak zmieniałem pasek przy silniku 8V to też były strzałki, może dla 16V nie ma (albo zapomnieli ), w sumie pasek i tak raz się zakłada i nie powinien mieć znaczenia kierunek. w 16V blokuję się wałki rozrządu i wał, a przy 8V nie było takiej konieczności, zaznaczało się punkty, zakładało pasek i wio, a czasami w 8V zdarzało się, że trzeba było go zdjąć i założyć ponownie i może właśnie z tego względu były te strzałki, żeby się nie pomylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzion19 Opublikowano 14 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 (edytowane) Witam, powiedzcie czy ten zestaw jest ok.Pompa wody wydaje z siebie dziwne odgłosy tak jak by wycie i ponoć trzeba ją wymienić a skoro już będzie wszystko wybebeszone to zmienię cały rozrząd. https://allegro.pl/rozrzad-pompa-1-4-1-6-16v-laguna-megane-i-scenic-i-i6235012266.html?reco_id=247fcf64-871c-11e8-9375-246e9677f310&bi_c=Product&bi_m=reco&bi_s=archiwum_allegro& a powiedzcie mi czym się różnią te zestawy, bo na moje oko to jest to samo https://www.renault-czesci.pl/zestaw-rozrzadu-z-pompa-wody-silniki-1-4-1-6-16v,3,733,942 Edytowane 14 Lipca 2018 przez radzion19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek65 Opublikowano 14 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 Pierwszy zestaw ma nieoryginalną pompę wodną. ja bym nie oszczędzał i kupił wszystko w oryginale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi