marcinMTC Opublikowano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 (edytowane) Witam forumowiczów! Wczoraj przy wymianie poduszki silnika od strony rozrządu, niestety zauważyłem dziwny wyciek jakiegoś jakby smaru z okolic łożyska podpory półosi prawej. Czy to tylko poszło uszczelnienie łożyska, czy może to jakiś wyciek z przegubu wewnętrznego albo ze skrzyni? Podpowiecie coś? Dodano: 20 lip 2014 - 15:52 Nikt mi nic nie podpowie? Dodano: 23 cze 2017 - 21:42 Temat do zamknięcia. Łożysko wymienione- wyciek z uszczelki miski oleju. Jakoś podsączało dziwnie. Edytowane 10 Lipca 2014 przez marcinMTC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onifer Opublikowano 24 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Czy łożysko podpory półosi w Megane IphII to jest to łożysko pod mieszkiem gumowym na łączeniu osi ze skrzynią biegów (po stronie kierowcy)- tam gdzie często lubi się pocić olej ze skrzyni biegów, czy jest gdzieś po drugiej stronie inne łożysko i podpora półosi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michoxx Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Witam, pozwolę sobie odkopać temat od dłuższego czasu coś terkotało w samochodzie przy hamowaniu silnikiem. Dzisiaj okazało się że to łożysko półosi a raczej jego zewnętrzna bieżnia ma luz w mocowaniu i przesuwa się wzdłuż półosi czyli całą półoś razem z łożyskiem można przesuwać od i do skrzyni. Rozumiem że łożysko powinno być zamocowane w podporze na sztywno i nie móc się przesuwać? I jeszcze jedno pytanie mam podporę w którą wsuwa się półoś z łożyskiem i blokuje z boku dokręcając blaszkę czy mogę tą podporę wymienić na taką jak na zdjęciach wyżej czyli jakby z obejmą łożyska bo wydaje mi się że lepiej będzie spełniać swoje zadanie tylko nie wiem czy podejdzie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi