Skocz do zawartości

Dach panoramiczny - otwierany czy nie?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów. :) Jestem nowym posiadaczem Scenica 2 z panoramicznym dachem. Moje pytanie: Jak sprawdzić czy dach się otwiera. Jest na miękkiej uszczelce, kostka do przełącznika, bezpiecznik i oczywiście jest napięcie. Nie miałem przełącznika po dołożeniu zero efektu...

Z tego co wiem, to dachy szklane STAŁE, pozbawione wyłączników, napędów, instalacji, z wklejanymi obydwiema szybami, były pod koniec produkcji fazy poliftowej.

Osobiście mam takiego z września 2007 i nie jestem tym faktem zawiedziony, wręcz przeciwnie. Można powiedzieć, że takiego szukałem..

Zero problemów z przeciekaniem, przy klimie i tak zawsze szyby są pozamykane, (dach byłby również) a wnętrze ślicznie prześwietlone.

W przeglądanych przedliftowych takiej opcji nie spotkałem.

Edytowane przez gojgien

Właśnie od znajomego słyszałem że panorama nie otwierana ma szyby wklejanie a u mnie jest na uszczelce.

Dodano: 15 lip 2014 - 18:11

Dziś podłączyłem przełącznik panoramy i zero reakcji. Sprawdziłem bezpiecznik ok ale 0 napiecia gdzieś zginęło i gdzie go szukać? A przy okazji czy taśma do przełącznika jest taka króciutka?

post-72475-0-64835700-1405157436_thumb.jpg

post-72475-0-31410400-1405157493_thumb.jpg

post-72475-0-59823400-1405157541_thumb.jpg

post-72475-0-32023500-1405157588_thumb.jpg

Jeszcze nie sprawdzałem nie miałem kiedy

Dodano: 15 lip 2014 - 20:07

Ale jesli nie miałem przełącznika to miał pełnić rolę nie otwieranego. A panorama jest otwierana według znajomego który pracował w serwisie. Zaciekawiło mnie nagle zniknięcie prądu na bezpieczniku.. Jest jeszcze jakis przekaznik od bezpiecznka do aku? Jak to jest podłączone?

lapka2.gif

Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76

Dodano: 21 lip 2014 - 19:29

Koledzy a czy możliwe jest, że trzeba pod kompem uruchomić? Odblokować dach? Z klimatyzacją tak miałem..

Edytowane przez aston76