Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Posiadam Megane II Grandtour 2005 1.6 16V

Przy skręcie w lewo słychać terkotanie z prawego koła. Obstawiam do wymiany przegub, tym bardziej, że w ubiegłym roku zsunela mi się osłona gumowa, smaru nie uciekło dużo, na wszelki wypadek dołożyłem smar i założyłem opaskę. Teraz jednak coraz bardziej słychać terkotanie. Postanowiłem wymienić przegub i mam problem.

W serwisie powiedzieli, że do wymiany cała półoś (tak zaleca producent), w sklepie z częściami do "francuzów" tak samo do wymiany półoś, ja jednak znalazłem mechanika, który powiedział, o możliwości wymiany samego przegubu, ale żeby mieć pewność musi to rozebrać. Zalazłem informacje o możliwości wymiany samego przegubu, znalazłem oferty przegubów.

Proszę o informację czy da radę wymienić u mnie sam przegub, jeśli ktoś wymieniał to proszę o informację jaki kupić przegub do mojej meganki.

Pozdrawiam

Edytowane przez dj-doc

up@

Pisząc zewnętrzny masz na myśli ten od koła?

Osłona zsuneła się właśnie w tym miejscu.

Mam rozumieć, że jest wymieniany.

Pozdrawiam

Edytowane przez dj-doc

Witam.

Złośliwość rzeczy martwych nie zna granic :angry: . Wyżej pisałem, że obstawiam prawy przegub do wymiany. Dziś, przed demontażem zrobiłem ze szwagrem kilka kółek i ewidentnie słychać lewy :blink: . Potem okaże się, czy diagnoza była trafna.

Półoś zdemontowana, przegub zdjęty z półosi czyli jednak można, wymienić sam przegub :D

Zamowiłem już przegub firmy GSP (jak ktoś ma doświadczenia, opinie o tej marce niech napisze).

Auto zostało w garażu do poniedziałku, a my ze szwagrem na działkę, na grilla, pieczonkę i <piwko>

Przy tej temperaturze - 30 stopni w cieniu - na dziś starczy pracy.

Pozdrawiam