t-emka Opublikowano 15 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Witam Forumowiczów, przeszukałem dział Car Audio niestety nie znajdując jednoznacznej odpowiedzi. Posiadam fabryczne radio z BT, mam prawidłowo powiązany telefon jednakże podczas prowadzenia rozmowy telefonicznej mój rozmówca praktycznie w ogóle mnie nie słyszy. Próbowałem w ustawieniach zwiększyć głośność podczas połączenia ale skutkuje to jedynie tym, że ja wszystko słyszę tak że można ogłuchnąć a po stronie rozmówcy mój głos jest dalej ledwo słyszalny. Czy ktoś już przerabiał ten problem, czy trzeba pomyśleć o wymianie mikrofonu na nowy (auto jest z 2010r. sprowadzone z FR), czy jest możliwość wyregulowania głośności? Gdzieś na forum przeczytałem że te mikrofony mają wbudowany w obudowie wzmacniacz i potencjometr do regulacji czułości, czy ktoś próbował tam zmieniać ustawienia? Będę wdzięczny za pomoc, bo dobrze by było móc normalnie korzystać z fabrycznego zestawu i słyszeć się nawzajem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 15 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Zacznij od zmiany czułości mikrofonu w manu radia, w mikrofonie jest potencjometr od czułości mikrofonu i działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t-emka Opublikowano 18 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2014 Witam, dziękuje za odpowiedź. Póki co zmniejszyłem głośność podczas rozmowy w menu radia i jest trochę lepiej, tzn. dalej słychać szumy i pogłos w telefonie ale przynajmniej można się porozumieć. Zrobię jeszcze kilka prób przy prędkościach autostradowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi