Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Zegar, elektryczne lusterka a radio.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam w zakupionym kilka dni temu przeze mnie Scenicu, nie było radio. Jako, że mam po starym autko, nie wiedziałem problemu w braku oryginału. W drodze powrotnej bez radia zegar wyświetlał mi godzinę i temp. na zewn. na środku deski rozdzielczej. Mechanizm od elektrycznych lusterek działał również poprawnie. (Jedynym mankamentem był problem z dmuchawą, który rozwiązałem dziś. Padł silniczek :) ). Otóż po podłączeniu mojego radia przestał działać zegar i mechanizm od lusterek. Problem z zegarkiem widziałem w trakcie podłączania radia, ale myślałem, że się samo naprawi, bo a to wyłączałem silnik, a to przekręcałem kluczyk w stacyjce, żeby radio sprawdzić itp. Dziś zlokalizowałem błąd z lusterkami. Mechanizm wcale nie działa. I teraz moje pytanie brzmi, czy to moja wina jak podłączałem radio ?

Otóż na kablach (dwóch: na jednym 0,5V a na drugim 15 z kawałkiem V nie było stałego napięcia, bo po przekręceniu kluczyka na off, nie było prądu i radio się automatycznie wyłączało i resetowało.) Podłączyłem się do kabla zlokalizowanego pod kierownicą gdzie jest stały prąd i radio działa poprawnie - czyli włącza się i nie jest zresetowane. Radio podłączyłem w taki sposób, że jak przekręcam kluczyk w stacyjce na pozycje (nazwijmy to pierwszą, gdzie załączają się wszystkie kontrolki, nawiew) to włącza mi się radio oraz wyłącza mi się razem z wyjęciem kluczyka - jest to dla mnie wygodniejsze.

Ma ktoś jakiś pomysł ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!