lukas285 Opublikowano 25 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Witam mam problem ponieważ kiedy jade meganką to przy wysprzegleniu obroty raz są 1000 raz 1200 raz znowu 750. A niekiedy obroty spadaja do 500 ale po chwili sie stabilizują na 750 i czasmi tez zatrzymuja sie na 1000 i tez po chwili sie stabilizuja. Proszę o pomoc. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbaca Opublikowano 25 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Po opisie jaki podałeś wynika, że masz problem z obrotami. Nic więcej nie dałeś szansy wymyślić co jest problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smeg Opublikowano 25 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Mamy rozumieć,że na benzynie jest ok.,a na gazie nierówno?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas285 Opublikowano 26 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 (edytowane) tak na benzynie jest w porządku a na gazie nie równo Edytowane 26 Lipca 2014 przez lukas285 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal98 Opublikowano 26 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 Filtr gazu wymieniałeś ? Myślę, że będzie trzeba wyregulować instalację LPG u gazownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas285 Opublikowano 26 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 (edytowane) wymieniłem właśnie nic nie dało ale zauważyłem że na benzynie rzadko bo rzadko ale tez sie zdarzają takie objawy. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 27 Lipca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 26 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 Wyczyść przepustnicę. 2 pomysł z kolei to regulacja. Nie wiemy jaką masz instalację także nie bardzo da się pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas285 Opublikowano 26 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 przepustnica była czyszczona a moja instalacja to sekwencja omvl dremm XXI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 26 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 To zmienia postać rzeczy: zawieszony wtryskiwacz i/lub regulacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas285 Opublikowano 27 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 dziś mi zgasł przy wysprzęgleniu z dużej prędkości i ciężko trochę było go zapalić trzeba było mu przy gazować i gasł ze dwa razy przy odpalaniu. Mechanik mówił że to przez czujnik temperatury wody ale wymieniłem go i dalej to samo wiec nie wiem . Dodano: 26 lip 2014 - 23:37 myślałem na wymiana filtra paliwa i świec ale czy to pomoże? Dodano: 27 lip 2014 - 13:13 jak myślicie może to pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 27 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Nie to nie pomoże, objawy, które podajesz sugerują zawieszony wtrysk lub reduktor puszczający obficie podciśnieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas285 Opublikowano 28 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 myśle żeby pojechać na komputer to może rozjaśni sytuacje tak mi doradzał mechanik a zarazem gazownik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Od tego należało zacząć, a nie kazać nam tu wróżyć :D szklana kula się zepsuła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas285 Opublikowano 28 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Czyli clip wykaże co jest uszkodzone? a jeśli wykaże że wszystko jest ok to znaczy że trzeba gaz regulować lub przy nim kombinować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 29 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 A co ma clip do instalacji gazowej? To (na ogół) zupełnie osobna elektronika w samochodzie, praktycznie nie związana z resztą (poza kilkoma kablami). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi