Skocz do zawartości

Radio Becker BE7433_Jak wprowadzić kod do radia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

W Megane II z 2006 r. posiadam oryginalne Radio Becker BE7433 Nawigation w wersji Garminat, które działało bez usterek, aż do wymiany akumulatora. Zdobyłem kod, ale nie moge go zweryfikować bo nie umiem go wprowadzic.

Po uruchomieniu radia po ok. 30 sek. napis CODE zamienia sie w 0000, gdzie pierwasze od lewej miga. Naciskanie w radiu, krótko czy

dłogo wszystkich klawiszy po koleii nie daje żadnych rezultatów - nic sie nie zmienia. Nie reaguje też na ruchy pokrętłem głośności i

dostrojenia, którymi poruszałem się po nawigacji. Pod kierownicą mam jojstik: głośniej, ciszej, głosnik off i przycisk do zmiany kanału i

tylko on powoduje że po naciśnięciu zaczyna migać kolejne zero ! I to tyle.

Byłem już na dwóch forach ale nigdzie nie znalazłem zadnego info. Może Ktoś ma jakiś pomysl ? ?

Acha oczywiście wyjmowałem po raz kolejny radio, sprawdzałem wszystkie kostki oraz odłączałem zasilanie na 15 minut celem restartu, nie zapala sie też żaden Error, mimo to też odczekałem 32 minuty blokady i nic się nie zmienia, może po prostu radio padło ? ? ?

Bardzo proszę o pomoc bo jazda bez muzy już mnie powoli wykańcza ! ! !

Pozdrawiam i czekam na wieści - Marek

A pokrętła w tym pilocie do zmiany częstotliwości i przeszukania pasma nie posiadasz??

Jeśli tak, to kręcąc nim zmieniasz mrugające zero na potrzebną cyfrę i przyciskiem kanałów przechodzisz do kolejnej cyfry.

Po wpisaniu ostatniej, zatwierdzasz podciągnięciem pokrętła od dołu w górę.

JESTEŚ WIELKI ! ! ! !

Wszystko działa i trąbi. Starośc nie radośc i jakoś tego pokrętła - pomroczność jasna- nie namacałem. Miałem wprawdzie małe problemy z zatwierdzeniem, ale jakoś się udało ! !

Nie na darmo jesteś "zasłużony dla forum".

Serdeczne dzięki - pozdrawiam - Marek