Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

ocena megane rs - zakup

Roteiro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

pomykam od 1,5 roku lagą 2.0 135KM z LPG z 2006 i jestem zadowolony, ale

noszę się z zamiarem zakupu RS-a proszę o ocenę autka w miarę możliwości. (podobno miało lekka stłuczkę z przodu malowany zderzak i maska, i pęknięty reflektor od wewnątrz).

link do furki

Proszę o opinię - z góry dzięki

pozdrawiam

Edytowane przez aston76

Gold nie ma szans obsługiwać tego silnika termicznie (zamarza w 170 konnych autach), więc albo auto będzie jeździło w sporym zakresie obrotów na benzynie.

Ponadto nigdy nie kupiłbym auta (zwłaszcza wysilonego), które jeździło na castrolu (przynajmniej gdybym o tym wiedział- tak jak tutaj).

Edytowane przez Marek_07

Dobrze wiedzieć. Nie znam się tak dobrze na instalkach lpg, myślałem, że to kwestia mocy i rozwijania mocy żeby dobrać parownik i wtryski, żeby była odpowiednia przepustowość jak się depnie a tam rzekomo do 360 koni. Castrol się nie nadaje?

Dodano: 04 sie 2014 - 19:19

Panowie wracam za 2h z góry dzięki za pomoc.

Dodano: 04 sie 2014 - 20:51

Czy duży byłby koszt zmiany tego reduktora na odpowiedni? Czy poza tym jest ok? Jakie są newralgiczne punkty tego auta (duże koszty)?

Dodano: 05 sie 2014 - 13:30

Panowie proszę jeszcze o oceny.

Edytowane przez aston76

Przedni zderzak jest z wersji po lifcie (phII)

felgi są z laguny II (et50) powinno być oryginalne z (et68)

jeśli Megane gdzieś była puknięta to pytanie jak jest zrobiona musisz ją dobrze obejrzeć / sprawdzić przed zakupem żebyś się nie wpakował w koszta

A na co powinienem szczególnie zwrócić uwagę sprawdzając RS-a przed zakupem? W jaki sposób sprawdzić sprzęgło z dwumasem i turbo czy nie jest zarżnięte?jak objawia się zużycie tych i innych podzespołów w trakcie jazdy? No i czy ta instalka KME Gold da radę czy nie? Czy ma ktoś takową? Podobno to reduktor do 360 KM powinien obsłużyć a są głosy że zamarza...

Dodano: 05 sie 2014 - 17:01

Jeszcze raz link do wózka link do rs-a 225km lpg

Dodano: 05 sie 2014 - 18:13

Co myślicie o tym artykule - sensowny?

artykuł o megane sport

Edytowane przez aston76

Reduktor to tylko połowa problemu, zależy jakie są wtryskiwacze, kto to stroił i czy do tej pory nie było ubogo. W tym silniku najlepszą opcją reduktora (z doświadczenia) jest 1 prins turbo (koszt około 1600 złotych) lub kme tur twin. Castrol to jakiś syfiasty odpad, tego bym nawet nie nalał do 20 letniego cinquecento. Do RS'a minimum Millers Nanodrive.

Jeździ na lpg od lutego dopiero. Chyba odpuszczę to auto... Za dużo tych minusów.

Dodano: 06 sie 2014 - 09:07

Tak mi wlaściciel napisal:

"lpg zakładałem w Warszawie, MT AUTO-GAZ Maciej Duczyński Warszawa Wawer, ul. Mrówcza 214, KME Gold montują do V8, także naprawdę nie wiem, skąd ma te informacje. Wszystko działa tak jak trzeba, Reflektor też jest szczelny."

Edytowane przez aston76

Nie ma w niej xenonów jak jest to napisane w ogłoszeniu. Jeżeli by były to lampy winny mieć czarne wnętrze, nie widzę spryskiwaczy lamp na zderzaku ale za to widać sterowanie wysokością czego nie powinno być przy lampach xenonowych no i jak wspomniał krrizz - przedni zderzak (oraz lampy) od phII, ja bym sobie nie zawracał głowy tym autem.

Edytowane przez mek